Anderlecht-watcher Jürgen Geril overschouwt de schade nu de rook is opgetrokken: “Vooral spelers moeten fans weer verzoenen”

Anderlecht-watcher Jürgen Geril overschouwt de schade nu de rook is opgetrokken: “Vooral spelers moeten fans weer verzoenen”

Foto: rr

Eén zin uit ons verslag over Standard-Anderlecht wekte veel commotie. Zowel op Anderlecht als erbuiten. Ons eerste gevoel? Anderlecht zou geschrapt moeten worden uit Play-off 1. Meteen stroomden de reacties binnen. Geril, als jij één keer te snel rijdt, pakken ze dan ook meteen je rijbewijs af? Tja, dat hangt ervan af waar en onder welke omstandigheden ik die overtreding bega. Laten we zeggen dat Anderlecht – dankzij zijn woeste fans – 85 kilometer per uur reed in de bebouwde kom. Bewust, want het was een geplande actie.

LEES OOK.Michel Verschueren over de ongeziene malaise bij zijn Anderlecht: “Coucke zal zich moeten aanpassen aan het DNA van de club” (+)

LEES OOK.Een bende vrienden met paars bloed en losse handjes: dit zijn de vuurpijlgooiers van Anderlecht (+)

Dan moet alleen de chauffeur gestraft worden en niet de passagiers. En al zeker niet de autobouwer. Daar valt iets voor te zeggen. De politie zal proberen de bommengooiers te identificeren op basis van beelden. Zodra ze herkend worden, riskeren de heethoofden een stadionverbod.

 

 

Anderzijds hebben de passagiers de chauffeur ook niet getemperd. Niemand durfde in te gaan tegen die hooligans. Als club neemt Anderlecht wel zijn verantwoordelijkheid. Vandaag heeft Michael Verschueren een gesprek met de harde kern en probeert hij hen weer te verzoenen met de club.

De sleutel daarvoor ligt echter ook in handen van de ploeg. Verschueren sprak ook met de spelers en trof hen apathisch aan. “Als ik zo werk, dan zou ik mijn job niet lang houden”, zei de manager op VTM. Zondag tegen Gent moeten de RSCA’ers tonen dat ze absoluut niet meer gebombardeerd willen worden. Niet met vuurpijlen en niet met verwijten. Dat ze beter waard zijn. Trainer Fred Rutten geeft het alvast nog niet op.

Want wij weten ook wel dat Anderlecht niet geschrapt zal worden uit Play-off 1. Ook om commerciële redenen met al dat tv-geld en die vele abonnees. Dat was vooral een gevoelsmatige reactie.

De auto van Anderlecht zal misschien wel eens moeten rijden zonder passagiers. Minstens één match achter gesloten deuren valt niet uit te sluiten, maar zover is het nog niet. Laat iedereen er nu in deze Play-off 1 maar voor zorgen dat de wagen veilig de finish haalt.

Aflevering 13: Ref Van Driessche over de vloer, Anderlecht onder vuur Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.