Amper 50 toeschouwers in arena tijdens recordpoging, Campenaerts even noodgedwongen vegetariër

Amper 50 toeschouwers in arena tijdens recordpoging, Campenaerts even noodgedwongen vegetariër

Foto: BELGA_HANDOUT

Campenaerts wou zijn werelduurrecord in een familiale sfeer afwerken en dat lijkt ook te lukken. De Velodromo Bicentenario telt 2.000 plaatsen, maar zal leeg ogen. Er zijn geen Mexicaanse toeschouwers toegelaten, behalve een paar enkelingen en Belgische expats die al maanden geleden toestemming vroegen. Daarnaast is er ook de entourage, vader Gino met enkele vrienden, een delegatie van de VRT, uw reporter van Het Nieuwsblad, een journalist van Het Laatste Nieuws, een tiental Captains of Cycling van Lotto-Soudal, enkele vips en medewerkers van Golazo, een paar waar­nemers van de UCI, een delegatie van de Mexicaanse wielerbond en enkele vrijwilligers.

LEES MEER.Fanny Lecluyse heeft erg leuke boodschap voor haar Victor, maar zit met probleem om de recordpoging van Campenaerts te volgen

Team Campenaerts verblijft niet in een hotel, maar in een huisje en dus moet er zelf gekookt worden. Dokter Ruud Van Thienen heeft die taak op zich genomen. “We hebben de Mexicaanse keuken van bonen en rijst nog niet geprobeerd. Ik maak wat Victor graag eet en dat is voornamelijk Belgisch en veel pasta.” Vlees stond nog niet op het menu. Campenaerts wil met de clenbuterol-verhalen van vlees uit China en Latijns-Amerika geen risico nemen voor een mogelijke positieve dopingtest. “Het zou stom zijn om mij daaraan te laten vangen. Drie weken zonder vlees is ook niet het ergste wat er is”, aldus Campenaerts. Van Thienen: “Ik bak tofu en zeg dat het steak is. Het belangrijkste is dat hij elke dag verse groenten eet.”

LEES MEER.Hier moet het dinsdag gebeuren voor Campenaerts: onze man nam al eens een kijkje in het Mexicaanse heiligdom

LEES MEER. Treedt Victor Campenaerts in de voetsporen van Eddy Merckx? Een les wielergeschiedenis en nog vijf leuke weetjes over het werelduurrecord

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.