Fanny Lecluyse heeft erg leuke boodschap voor haar Victor, maar zit met probleem om de recordpoging van Campenaerts te volgen

Fanny Lecluyse heeft erg leuke boodschap voor haar Victor, maar zit met probleem om de recordpoging van Campenaerts te volgen

Foto: rr

Nog één keer slapen en Victor Campenaerts is klaar om in het Mexicaanse Aguascalientes het werelduurrecord van Bradley Wiggins (54,526 km/u) aan te vallen. De renner van Lotto Soudal krijgt alle steun, ook van lief Fanny Lecluyse.

LEES OOK.Treedt Victor Campenaerts in de voetsporen van Eddy Merckx? Een les wielergeschiedenis en nog vijf leuke weetjes over het werelduurrecord (+)

LEES OOK.Amper 50 toeschouwers in arena met 2.000 plaatsen tijdens recordpoging Campenaerts

De Belgische zwemster vertoeft momenteel in Spanje, waar ze op stage is. Daar vond Lecluyse de tijd om een videoboodschap in te spreken voor haar vriend.

Dé grote vraag is echter of de zwemster de recordpoging van Campenaerts, dinsdag om 18u Belgische tijd, wel zal kunnen volgen vanuit het Iberische schiereiland. Sporza zendt die uit, maar het is niet zeker dat Leycluyse de uitzending in het buitenland aan de praat zal krijgen...

Fanny Lecluyse heeft erg leuke boodschap voor haar Victor, maar zit met probleem om de recordpoging van Campenaerts te volgen
Foto: Instagram

Campenaerts leeft ontspannen toe naar recordpoging

Victor Campenaerts voelt zich helemaal klaar om in het Mexicaanse Aguascalientes het werelduurrecord van Bradley Wiggins (54,526 km/u) aan te vallen. “Het moment van de waarheid nadert. Mijn lichaam is er helemaal klaar voor. Mentaal ben ik redelijk tot zeer ontspannen door de perfecte voorbereiding. Mijn planning is minutieus. Ondertussen is mijn lichaam ook perfect aangepast aan het speciale bioritme: opstaan om 5 uur en gaan slapen om 20 uur is momenteel een makkie”, zegt de renner van Lotto Soudal.

“De laatste dagen voor de recordpoging zijn niet zo moeilijk in te vullen”, legt Campenaerts uit. “Ik kon drie weken terug ook al voorspellen hoe die zouden verlopen. Net dát geeft me rust en vertrouwen. De zware trainingen zijn voorbij; het komt erop aan de spieren nog even te prikkelen. Op vlak van voeding ben ik toe aan carboloaden, het eten van zoveel mogelijk koolhydraten. Vetten, vezels en proteïnen zijn zo goed als geschrapt, maar ook voor een inspanning van 60 minuten moeten mijn spieren maximaal geladen zijn, dat is minstens even belangrijk dan de klassieke renners voor Parijs-Roubaix. Ik moet over een dag gespreid 10 tot 12 gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht opnemen om mijn tank te vullen.”

Campenaerts is inmiddels goed omringd in Mexico, legt hij uit. Onder meer zijn vader is ter plaatse. “Tijdens quasi al mijn topprestaties is hij aanwezig of zat hij in de volgwagen. Dus wilde hij er hier ook graag bij zijn”, vertelt Campenaerts. “Hij heeft trouwens een lied gemaakt over de recordpoging, ‘Full Gazz’ en hier in Mexico hebben we wat beelden gemaakt om te integreren in de clip. Ik vind dat het nummer aanstekelijk werkt en het zit in alle hoofden hier in huis.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.