Oostende-speler Elias Lasisi in beroep tegen zware schorsing

Oostende-speler Elias Lasisi in beroep tegen zware schorsing

Elias Lasisi Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Elias Lasisi (Oostende) heeft verzet aangetekend tegen zijn schorsing die werd uitgesproken na een duw in de rug aan referee Nick Van den Broeck in de wedstrijd tegen Luik van vorige week dinsdag 9 april. Hij werd geschorst met onmiddellijke ingang tot en met 31 december 2019. Voor de periode van 10 september tot eind december 2019 is de schorsing evenwel voorwaardelijk, voor een periode van 24 maanden.

Lasisi kreeg daarnaast een boete opgelegd van 2.500 euro met uitstel op 1.500 euro voor een periode van 24 maanden. Het dossier wordt behandeld tijdens een zitting op verzet van het disciplinair departement van de Pro Basketball League. De datum van de zitting wordt eerstdaags vastgelegd.

Oostende niet in beroep

De club Oostende gaat niet in beroep. Johan Vande Lanotte, die geen officiële functie heeft bij Oostende maar “sterke man” achter de schermen is, kwam op televisie wel met een opmerkelijke quote na de zaak Elias Lasisi. “Wij gaan als club niet in beroep tegen de straf. Wat hij deed kan niet. Wij moeten ook zeggen dat er een probleem is met de arbitrage en iedereen weet waarover ik het heb. Dit kan zo niet verder.” De voorbije zeven jaar hoorden we Vande Lanotte echter nooit een stelling innemen over de arbitrage. Dat hij vooral geen namen noemt stemt tot nadenken. Dan kan je beter niets zeggen.

Corrigeer