Delfine Persoon tekent contract droomkamp: “Als ik win, komt er allicht een rematch”

De bokskamp tussen de Belgische Delfine Persoon en de Ierse Katie Taylor in Madison Square Guarden in New York is nu definitief beklonken. Maandag werden tegelijkertijd door Persoon in Zedelgem en in New York door Katie Taylor de nodige handtekeningen op papier gezet. Inzet van het duel: de vier wereldtitels bij de lichtgewichten.

Tussen de betrokken partijen werden al geruime tijd onderhandelingen gevoerd. Zondadg was er een definitief akkoord bereikt met de promotor. Maandag werden tegelijkertijd in Zedelgem en New York de handtekeningen gezet.

De 34-jarige Persoon is de tienvoudige en regerende wereldkampioene bij de WBC. Vorige maand verdedigde ze haar titel met succes in Kortrijk tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil. De 32-jarige Taylor heeft de wereldtitels in handen bij de WBO, WBA en IBF. In 2012 werd ze olympisch kampioene in Londen.

“Als ik verlies, zal ik meteen uit Amerika vertrekken. Maar als ik de kamp win, komt er allicht een rematch”, vertelde Persoon maandag. “Ik hoop vooral dat het een eerlijke wedstrijd wordt”, verwees ze naar de wedstrijdjury.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.