Binnenkijken in de koetsencolletie van Willy Naessens: “Zo blij dat ik mijn passie kan delen met het grote publiek”

Willy toont onder andere zijn replica van de koets van keizerin Sissi. Foto: pdv en rr

Elsegem / Wortegem-Petegem -

Willy Naessens zet op zondag 28 april de deuren van zijn stoeterij ‘De Strohoeve’ in de Kouterlos in Elsegem open voor het publiek in het kader van Erfgoeddag.

Willy Naessens stelt op Erfgoeddag zijn indrukwekkende collectie koetsen en landbouwwerktuigen tentoon. Het is de eerste keer dat Willy Naessens zijn unieke en voltallige collectie koetsen tentoonstelt. Zijn verzameling omvat meer dan 250 koetsen en landbouwwerktuigen. Eén van de pronkstukken is de replica van de koets van keizerin Sissi. Met deze koets zijn Willy Naessens en werden Marie-Jeanne op hun huwelijksdag ook naar de kerk van Elsegem gereden.

Naast de tentoonstelling, kan het publiek genieten van verschillende oude ambachten, waaronder een hoefsmid, en zijn demonstraties met paarden in het zwembad, op de loopband en in de stapmolen voorzien. “Ik ben blij dat ik mijn hobby en passie kan delen met het grote publiek”, zegt paardenliefhebber Willy Naessens. “Uiteraard is ook de Bourgon-foodtruck van de partij, kan je een drankje bestellen en wordt voor muziek gezorgd en dit alles in een uniek en authentiek kader.”

De stoeterij De Strohoeve is op zondag 28 april toegankelijk van 10 tot 18 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio