Zwemster Fanny Lecluyse bereidt preolympisch jaar voor onder de Spaanse zon: “Zwemtijden bij mijn podiumplaatsen vielen tegen”

Zwemster Fanny Lecluyse bereidt preolympisch jaar voor onder de Spaanse zon: “Zwemtijden bij mijn podiumplaatsen vielen tegen”

Foto: EPA-EFE

Topzwemster Fanny Lecluyse is momenteel in Spanje om zich voor te bereiden op het nieuwe zwemseizoen. Daarvoor zwom ze vorige week mee op de Spaanse kampioenschappen met een eerste, tweede en derde plaats als gevolg. Toch was Lecluyse niet helemaal tevreden: “Ik had wel gehoopt om iets betere tijden te zwemmen.”

De Spaanse kampioenschappen golden als testwedstrijd voor Lecluyse. Daarin won ze goud op de 50m schoolslag (31.75), brons op de 100m (1:08.81) en zilver op de 200m (2:27.17) “In België zwem ik - zeker op de 200m schoolslag - alleen. Daardoor raak je op internationale meetings soms verrast. In Spanje zwemmen er twee hele goeie schoolslagzwemsters waar ik het tegen opnam, maar met mijn resultaten ben ik niet zo tevreden. Die eerste, tweede en derde plaats zien er op papier mooi uit, maar ik hoopte betere tijden te zwemmen. Niet meteen het Belgisch record, maar toch scherper dan nu.”

Lecluyse heeft wel een verklaring voor de tegenvallende resultaten: “Ik ben een week naar Namibië geweest en heb daar op hoogte getraind. Dat was de eerste keer en het viel me bijzonder zwaar. Ik heb dat bekocht tijdens de wedstrijd in Spanje. Het is ook niet zo erg dat die resultaten nu komen. We kunnen er nog aan werken, want het grote doel is het Wereldkampioenschap in Zuid-Korea van 21 tot 28 juli. Verder zwem ik ook nog een wedstrijd in Charleroi, het Belgisch kampioenschap in Antwerpen en in juni een wedstrijd in Rome.”

En dat alles met het oog op de Olympische Spelen van Tokio 2020. “Vanaf 1 maart kan je je ticket Tokio behalen. Hoe vroeger je het haalt, hoe beter eigenlijk, want dan weet je waar je naartoe kan werken. Maar als het niet meteen lukt is dat niet zo’n probleem, want in 2020 zelf kan je ook nog limieten zwemmen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.