Gratis bluesfestival bereidt warme editie voor

Wespelaar / Haacht -

Het gratis bluesfestival Swing vindt deze zomer voor de 32ste keer plaats. Al werden officieel nog geen namen bekendgemaakt, artiesten laten zelf al graag weten dat ze in het weekend van 16 tot 18 augustus aan de kerk van Wespelaar zullen optreden. En daar zijn alvast enkele bekroonde namen bij.

Sinds die eerste editie in 1988 bouwde het festival zijn reputatie in binnen- en buitenland verder uit, zonder toegevingen te doen aan het basisprincipe dat in de slogan ‘Blues for the people’ vervat zit: een sterke genre-affiche voor kenners van de blues – met af en toe uitschieters naar een breder publiek – en de gratis toegang: samen lokken die elementen elke zomer duizenden genieters naar het Wespelaarse dorpsplein.

Met de namen die voor de volgende zomer al op de affiche staan, wordt dat niet anders. Op 16 augustus staat Tinsley Ellis geprogrammeerd. Eind mei weet de Amerikaanse zanger/gitarist of hij de twee nominaties op de Blues Music Awards (BMA) heeft verzilverd.

Watermelon Slim, op de affiche op zaterdag, moet daar niet op wachten: de man heeft al een goedgevulde prijzenkast, met onder meer een BMA en een titel als BB King Entertainer of the Year. Diezelfde 17 augustus staat ook Shemekiah Copeland op de affiche, een zangeres die – als dochter van gitarist Johnny Copeland – ‘blues royalty’ mag worden genoemd, een even goedgevuld palmares heeft én in mei nog eens voor liefst vijf BMA’s in aanmerking komt met haar maatschappijkritische album America’s child.

Met ook namen als Jamiah Rogers, Stef Paglia Trio en Dave Warmerdam Band is bijna de hele affiche van de nieuwe Swing-affiche al rond. “Zoals elk jaar stellen wij een topaffiche samen, die als gratis festival zijn gelijke niet kent. Nog 3 bands te gaan, wij hopen deze in de komende weken bekend te kunnen maken”, zegt mede-organisator Filip Leroy.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio