Het uur van de waarheid: Victor Campenaerts moet vanavond 219 rondjes van 250 meter rijden om wereldrecord te breken

Het uur van de waarheid: Victor Campenaerts moet vanavond 219 rondjes van 250 meter rijden om wereldrecord te breken

Nog een laatste test voor Campenaerts straks echt uit de startblokken schiet. Foto: BELGA

219 rondjes van 250 meter in één uur. Maximaal 16”45 per rondje. Maximaal 1’07” per kilometer. Zo luidt vanavond om 18 uur Belgische tijd de opdracht voor Victor Cam­penaerts om in het Mexicaanse ­Aguascalientes geschiedenis te schrijven en het werelduurrecord van Bradley Wiggins (54,526 km) te verbreken. De 27-jarige Antwerpenaar kan in de geschiedenis van de wielersport de 43ste eigenaar van het werelduurrecord worden, en de vierde Belg die dat kunstje klaarde na Marcel Van den Eynde (1897), Ferdinand Bracke (1967) en Eddy Merckx (1972).

LEES MEER. Het ultieme werelduurrecordinterview met Victor Campenaerts: “Ik heb er vertrouwen in dat het me gaat lukken”

LEES MEER. De aerodynamische machine van Victor Campenaerts waarmee hij het werelduurrecord gaat aanvallen

“Ik las in jullie krant het interview met Ferdinand Bracke. Hij moest het werelduurrecord verbreken van vijfvoudig Tourwinnaar Jacques Anquetil. Mijn opdracht is vergelijkbaar ­tegen een icoon als Bradley Wiggins, maar ik ben er klaar voor. De voorbereiding liep perfect. Al wat ik moet doen, is nu nog het uur van mijn ­leven fietsen en een uur ontzettend afzien.”

LIVE WERELDUURRECORD. Breekt Victor Campenaerts het record van Bradley Wiggins? Volg het hier!

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.