Vroege vluchten op Brussels Airport gemiddeld 30 minuten vertraagd

Vroege vluchten op Brussels Airport gemiddeld 30 minuten vertraagd

Foto: BELGAIMAGE

Doordat er tot 6 uur geen luchtverkeer mogelijk was boven België, zijn er dinsdagochtend vertragingen van gemiddeld een halfuur voor passagiersvluchten op Brussels Airport. Dat zegt een woordvoerster van de luchthaven. Ze verwacht dat de problemen tussen 8.00 en 9.00 uur opgelost zullen zijn.

Tussen middernacht en 6 uur was er geen luchtverkeer mogelijk boven België omdat een supervisor bij luchtverkeersleider skeyes zich maandagavond kort voor zijn dienst ziek had gemeld en er geen vervanger werd gevonden. Dat veroorzaakte hinder voor reizigers- en goederenvluchten op de nationale luchthaven.

“Rond 7.00 uur waren er vertragingen van gemiddeld 30 minuten”, zegt een woordvoerster van de luchthaven. “Vooral vluchten die normaal voor 6.00 uur moesten opstijgen of landen, zijn getroffen.”

Twintig cargovluchten bleven aan de grond, maar bij de passagiersvluchten waren er geen schrappingen door de problemen bij skeyes. Wel waren er enkele annuleringen door een staking in Spanje.

Luik

De onderbreking van het luchtverkeer afgelopen nacht heeft een impact gehad op een vijftigtal vrachtvluchten op de luchthaven van Luik. Na herhaaldelijke problemen bij luchtverkeersleider skeyes spreekt Liege Airport over een “economische ramp”. Onder de getroffen vluchten waren er volgens de communicatieverantwoordelijke van de luchthaven een dertigtal vertraagd, vijftien hebben hun gebruikelijke circuit niet kunnen afleggen en vijf vluchten werden geannuleerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees