Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ex-kabinetsadviseurs van Francken vrijgepleit

Het parket van Halle-Vilvoorde en het Comité P hebben een klacht geseponeerd tegen twee politiemensen die ook adviseur waren van ex-staatssecretaris voor Vreemdelingenzaken Theo Francken (N-VA). Tegen de twee, die ooit leidinggevende politiemensen waren op de luchthaven, liep een onderzoek naar drankmisbruik en het organiseren van snoepreisjes tijdens uitzettingen. Bepaalde bronnen spraken zelfs over mensenhandel omdat twee Congolese vrouwen het land zouden zijn binnengeloodst. De aantijgingen maakten deel uit van een anonieme klacht die ingediend was nadat beide mannen door Theo Francken aangeworven waren als adviseur op zijn kabinet voor Vreemdelingenzaken. De zaak zorgde voor enige ophef en onder meer de oppostitie eiste het ontslag van het duo.

“De aantijgingen zijn nu grondig onderzocht en geklasseerd. We hebben geen misdrijf gevonden”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

“Ik ben tevreden, voor mezelf maar ook voor mijn collega’s, dat ook het gerecht tot de bevinding komt dat het allemaal loze beweringen waren”, reageert betrokkene Bruno Franckx, voormalige politiechef op de luchthaven van Zaventem. (cds)