Familie treft maatregelen zodat iedereen de begrafenis van Paul Severs kan bijwonen: “We willen fans niet teleurstellen”

Familie treft maatregelen zodat iedereen de begrafenis van Paul Severs kan bijwonen: “We willen fans niet teleurstellen”

Foto: idh

Halle -

De uitvaart van Paul Severs vindt op dinsdag 23 april plaats in zijn thuisgemeente Halle. Omdat de familie een erg grote opkomst verwacht en de Sint-Martinusbasiliek daarom wellicht te klein zal zijn, wordt een groot scherm gezet op het Possozplein. Dat meldt Christophe, de zoon van de overleden zanger, die iedereen afraadt om met de wagen te komen.

Gezien de vele steunbetuigingen die de familie sinds het overlijden van de immens populaire zanger Paul Severs gekregen heeft, wordt er rekening mee gehouden dat de uitvaart op dinsdag 23 april wel eens een overrompeling zou kunnen worden in de Vlaams-Brabantse gemeente Halle.

LEES OOK. Collega’s en vrienden reageren op overlijden van Paul Severs: “Hij was een koekegoeie gast, mijn hart bloedt” (N+)

Planning

Van 7.30 tot 9.30 uur zullen de fans een laatste groet kunnen brengen in de Sint-Martinusbasiliek. Ze krijgen een rouwprentje mee en krijgen de kans om een bloem te leggen. “Op het Possozplein zal een nadargang starten richting de ingang van de basiliek”, zegt Christophe Severs.

De genodigden kunnen die laatste groet in de basiliek brengen van 10 tot 11.30 uur. De kerkelijke plechtigheid start om 11.30 uur en zal een uur duren. “Het is onmogelijk om iedereen te laten zitten in de Sint-Martinusbasiliek”, zegt Christophe. “Maar we willen de fans niet teleurstellen en hebben besloten om een groot scherm te plaatsen op het Possozplein. We raden mensen met een beperking aan om een klapstoeltje mee te brengen.”

Niet met de auto

Christophe Severs raadt fans aan om niet met de auto te komen. “Parkeerplaats zal er sowieso te weinig zijn in Halle. Wij raden u ten zeerste aan het openbaar vervoer te gebruiken om in Halle te geraken. Vanuit alle landsdelen geraak je in Brussel en vanuit Brussel is het nog geen 10 minuutjes met de trein. Er rijden ook negen treinen per uur naar Brussel. Voorts zijn er rechtstreekse verbindingen met Leuven, Mechelen, Turnhout, Kortrijk, La Louvière, Binche...”

Paul Severs (70) overleed op dinsdag 9 april aan de gevolgen van de zware hartaanval die hij opliep tijdens een fietstocht op 12 maart.

LEES OOK. Halle in diepe rouw: “Paul is altijd die gewone jongen van de streek gebleven”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees