Charles Michel is kandidaat-premier

Charles Michel is kandidaat-premier

Foto: Photo News

Premier Charles Michel is de kandidaat van de MR om zichzelf op te volgen als eerste minister. Dat heeft campagnewoordvoerder Georges-Louis Bouchez woensdag verklaard op LN24.

Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) kondigde maandag in een mediageniek offensief aan dat hij premier wil worden van de volgende federale regering indien zijn partij de grootste van het land blijft. Andere partijen schuiven geen kandidaten naar voren voor de job.

“Charles Michel zou een betere eerste minister zijn, daar ben ik zeker van”, aldus Bouchez. “Wij bij MR nemen onze verantwoordelijkheid op: we hebben een kandidaat-premier en dat is Charles Michel”.

De partijwoordvoerder preciseert overigens dat ook Willy Borsus kandidaat is om opnieuw Waals minister-president te worden, terwijl Françoise Schepmans het Brussels minister-presidentschap ambieert. “Op een bepaald moment zullen alle partijen transparantie moeten bieden”, vindt Bouchez. Hij wil bijvoorbeeld van de PS weten wie haar kandidaat is om de Waalse regering te gaan leiden.

Met twee dagen interval schuiven nationalisten en Franstalige liberalen dus een kandidaat-premier naar voren. En dat terwijl het scenario van een voortzetting van de Zweedse coalitie (N-VA, MR, CD&V en Open Vld) - eventueel aangevuld - niet uit de lucht gegrepen is. Open VLD-vicepremier Alexander De Croo liet al noteren dat dit de richting is die zou moeten worden ingeslagen.

Le Soir schreef dinsdag dat Michel en Jambon drie weken geleden samen rond de tafel hebben gezeten. Hebben ze daarover van gedachten gewisseld? Het kabinet van de premier wil geen commentaar kwijt. “Wij geven nooit commentaar bij de talloze contacten die Charles Michel als eerste minister heeft met tal van politieke leiders. Die contacten kaderen voornamelijk in het parlementaire werk”, luidde het bij een woordvoerder.

Corrigeer
Meest bekeken politici:
Of zoek op naam van de politicus:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees