Brabantse pijl trekt door onze regio

IN BEELD. De koers is van de Brabanders

Ook de andere renners delen handtekeningen uit aan de fans. Foto: hsb

Leuven / Overijse -

Woensdag trok de Brabantse Pijl door de regio, en dat zorgde zoals ieder jaar voor een enorme drukte, vooral bij de start in Leuven en de aankomst in Overijse. De ambiance zat goed, de favoriet was duidelijk.

Een selfie of handtekening van topfavoriet Mathieu Van der Poel. Dat was voor velen het doel van hun bezoek aan het Ladeuzeplein in Leuven, waar alle ploegbussen stonden voor de start van de Brabantse Pijl en de renners zich klaarmaakten. Het was er een drukte van jewelste en renners moesten er handtekeningen uitdelen bij de vleet.

Op de Grote Markt was er intussen bijzonder veel ambiance bij het voorstellen van de renners door Linde Merckpoel. Zij slaagde er zelfs in om een renner - Tim Declercq - te doen hakken op het podium.

Weddenschap

Het startschot werd dit jaar gegeven door schepen van Sport Els Van Hoof. De Leuvenaars zagen de renners één lokaal rondje rijden, waarna ze richting Druivenstreek vertrokken.

Ook aan de finish in Overijse was het bijzonder druk. Mensen dramden voor een plekje bovenop de dunne stenen muur langs de baan, om een glimp op te vangen voor de renners.

Wielerfan Nico wil aan zijn favoriete hobby een stukje bijverdienen en organiseerde een lokaal gokwedstrijdje. Op een groot wit bord presenteerde hij de kansen van verschillende renners. Van der Poel stond een half uur voor de aankomst 1 tegen 2.

“De kansen zijn actueel, ik pas ze aan naargelang de wedstrijd vordert”, zegt hij. “Er zijn een aantal mensen die een gokje wagen, maar voor redelijke bedragen, rond de 10 euro. Maar best dat het kleine bedragen zijn, want velen stemmen op Van Der Poel. Als hij wint maak ik verlies.” Pech had hij, want Van der Poel werd inderdaad de winnaar. Er klonk even luid gejuich in Overijse, waarna de toeschouwers zich al snel verspreidden naar de café's.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio