‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’: ook suikerrietboer Etienne hoopt op ware liefde

‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’: ook suikerrietboer Etienne hoopt op ware liefde

Boer Etienne in zijn suikerrietplantage. Foto: vtm

Elke dag, tussen ‘VTM nieuws’ en ‘Familie’, kan je kennismaken met een nieuwe kandidaat van ‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’. Zo leerde televisiekijkend Vlaanderen ook Etienne (55) kennen, een suikerrietboer uit Kaapverdië die iemand zoekt om zijn plantage – en binnenkort ook hotel – mee te delen.

“Ik heb mijn hart verloren aan Santo Antão”, zegt Etienne. Je kan hem moeilijk ongelijk geven. Imposante bergen, parelwitte stranden, valleien...de natuur op het eiland is adembenemend. “En het weer is het hele jaar door schitterend. Zowel in de winter als in de zomer is het hier gemiddeld 25 graden.”

Etienne is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Bambrugge, heeft twee kinderen en werkte dertig jaar in de horeca vooraleer hij op zijn vijftigste besloot dat het genoeg was. De drukte van zijn job werd hem te veel, hij wilde rustiger gaan leven.

Weg uit het jachtige leven

Na wat rondreizen belandde hij uiteindelijk in Kaapverdië, op zes uur vliegen van België. Daar, aan de westkust van Afrika, vond Etienne de rust die hij zocht. “Ik had meteen het Caraïbische gevoel. De warmte van de mensen, de natuur… Hier leef ik op mijn eigen ritme. Gezonder, niet meer gejaagd. Is het vandaag niet, dan is het morgen.”

Hij ontpopte zich tot suikerrietboer en stampte een indrukwekkende plantage van drie hectare uit de grond. Op zijn domein heeft hij ook een moestuin waar hij papaja en tomaten teelt. En momenteel is hij volop bezig met de bouw van een eigen hotel, dat nog dit jaar moet opengaan.

Het enige wat hij nog niet heeft, is een vrouw. “Ik ben een gevoelsmens. Liefde is het mooiste wat er is. Liefde krijgen en liefde geven. Het vraagt wat zoekwerk, maar ik hoop dat we de ware vinden. Ik zoek een vrouw die van de natuur en het simpele leven houdt, die in om het even welke omgeving zichzelf kan blijven.”

Vanavond stelt een nieuwe kandidaat zich voor: akkerbouwer Gerard (43) uit Duitsland.

Boer zkt vrouw - de wereld rond, VTM, 19.55 uur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees