Belgen boven in nieuwe Britse crimireeks ‘Baptiste’

Belgen boven in nieuwe Britse crimireeks ‘Baptiste’

Barbara Sarafian vertolkt een oude vlam van inspecteur Baptiste. Foto: VRT

Fans van ‘The missing’kunnen vanaf dinsdag 30 april hun hart ophalen aan ‘Baptiste’. In die spin-off van de Britse misdaadreeks staat speurder Julien Baptiste centraal. Opnieuw moet hij op zoek naar een vermist meisje, maar dit keer liggen de zaken iets persoonlijker. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door een aantal bekende Belgische koppen, voor én achter de camera.

Inspecteur Baptiste wordt door zijn ex-vriendin en hoofd van de politie Martha Horchner naar Amsterdam gehaald om zich te buigen over de zaak Natalie. Het nichtje van Engelsman Edward Stratton is onder verdachte omstandigheden verdwenen en is volgens Martha slachtoffer geworden van sex trafficking. Niels, de zoon van de commandante, geraakt geen stap verder met zijn onderzoek. Ze hebben Baptiste nodig.

Net als bij The missing stond schrijversduo Harry en Jack Williams in voor de scripts. En acteur Tchéky Karyo kruipt al voor de derde keer in de rol van inspecteur Baptiste. Daarbij wordt hij dit keer omringd door Vlaamse kleppers. Zo geeft Barbara Sarafian gestalte aan politiehoofd Martha Horchner. Boris Van Severen, onlangs nog te zien als de zwijgzame agent Pascal in Studio tarara, speelt haar zoon Niels. Later in de reeks duiken ook Tom Audenaert, Manou Kersting en Martha Canga Antonio, de hoofdrolspeelster uit Black, op.

Ook achter de camera stond overigens talent van eigen bodem. De reeks telt zes afleveringen, waarvan de eerste drie ingeblikt werden door de IJslandse Börkur Sigthorsson. Voor de overige drie episodes nam Jan Matthys de regie over. Hij maakte in het verleden onder meer Quiz me quick en In Vlaamse velden.

Hoewel de reeks zich grotendeels afspeelt in Amsterdam, werden bovendien verschillende scènes opgenomen in Gent en Antwerpen. Tom Hollander, die Edward Stratton vertolkt, houdt alvast goeie herinneringen aan de steden over. “Voor de opnames wist ik niets over België, maar het is een fraai land. Heel beschaafd en bescheiden. Weet je, hoe donker het verhaal dat je vertelt ook is, uiteindelijk bepalen de crew en de plek waar je filmt hoe je je voelt. En het voelde heel prettig.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees