Victor Campenaerts vertelt over zijn feestnacht en wiens aanval op het uurrecord hij het meest vreest

Victor Campenaerts vertelt over zijn feestnacht en wiens aanval op het uurrecord hij het meest vreest

Victor Campenaerts met coach Kevin de Weert en zijn vader Gino

Kersvers werelduurrecordhouder Victor Campenaerts begint vandaag aan zijn terugreis vanuit Mexico naar België. Eerst is er een tussenvlucht van Aguascalientes naar Mexico City en dan een nachtvlucht vanuit de Mexicaanse hoofdstad naar Parijs. Vanuit Parijs neemt hij de trein richting Rijsel, waar hij om 16 uur opgewacht zal worden door vriendin Fanny.

Klik hier voor onze digitale wielergids

LEES MEER.Victor Campenaerts is halfweg zijn sportieve bucket list maar wat nu? “Eerst VdB eren in Verona en dan goud in Tokio”

“We hebben elkaar al een tijdje moeten missen. Zaterdag en zondag hebben we een weekendje voor ons twee gepland. De riem mag er een paar dagen af. Maar ook niet te veel, want binnen minder dan twee weken rijd ik alweer de Ronde van Romandië. En daar heb ik alvast de proloog en de slottijdrit aangestipt om te proberen winnen.”

Bescheiden feestnacht

Zijn oogjes waren wat klein toen Campenaerts gisteren aan het zwembad nog eens terugblikte op zijn werelduurrecordpoging en de viering. Maar dat was eerder te wijten aan de korte nachtrust dan de pintjes. “Ik lag om drie uur in bed, maar was om acht uur al wakker. De week voor mijn recordpoging ben ik steeds om halfvijf opgestaan om mijn bioritme aan te passen. Mijn lichaam is dat ritme nog gewoon. Ach, zolang ik maar goed kan slapen op de terugvlucht naar Parijs.”

Het werelduurrecord werd dinsdagavond gevierd in een restaurant met zijn vader, het team en de organisatie van Golazo. “Het was lekker eten, maar een beetje eentonig. Omdat ik hier geen vlees mag eten, door de kans op clenbuterol of hormonen, ben ik in Mexico een vegetariër. Het menu was zelfs veganistisch, waardoor er ook geen pasta bij was. Als ik terug ben in België, snak ik toch naar een goed stukje vlees of vis.”

Victor Campenaerts vertelt over zijn feestnacht en wiens aanval op het uurrecord hij het meest vreest
Santé.

Na het restaurant ging het rechtstreeks naar een bar, maar Campenaerts hield het beschaafd. “Ik heb een paar pintjes gedronken, maar die waren zeker op twee handen te tellen. Dichter bij één hand dan bij twee zelfs. De laatste keer dat ik een druppel alcohol had gedronken, was op oudjaar een fles champagne met Fanny. Gelukkig sloegen de pintjes niet in als bommen en heb ik ook geen last van een houten kop. Op basis van de beelden die ik heb gezien, verwacht ik dat het in mijn supporterscafé Mombasa iets uitbundiger zal zijn geweest. Ik verwacht een gepeperde rekening.”

Geen pijn in de benen

The day after heeft Campenaerts weinig last van spierpijn. “Mijn rug en schouders doen het meest pijn. Van mijn benen heb ik weinig last, zelfs al ben ik na de poging niet meer gemasseerd. Maar mocht ik nu een halfuurtje gaan lopen, dan zou ik wel helemaal kapot zijn”, aldus de renner van Lotto-Soudal, die nog geen tijd heeft gehad om alle gelukwensen te beantwoorden. “Ik vond het leuk dat Wiggins mij meteen feliciteerde en ook Fabian Cancellara heeft mij vooraf en achteraf een privébericht gestuurd. Dat was fijn om lezen.”

Wie mag hem opvolgen?

Rohan Dennis stuurde gisteren al een tweet de wereld in waarin hij zegt dat hij nog steeds denkt aan een nieuwe werelduurrecordpoging, maar dat laat Campenaerts niet aan zijn hart komen. “Rohan had vorig jaar na zijn wereldtitel in Innbsruck al aangegeven dat hij nog wel een tijdje zou wachten met een nieuwe poging. Bovendien zit hij nu in een moeilijkere periode. In de tijdrit van de Tirreno reed hij over 10 kilometer negen seconden trager dan ik. Hij zal mentaal niet staan te springen om nu al snel een poging te doen.”

Victor Campenaerts vertelt over zijn feestnacht en wiens aanval op het uurrecord hij het meest vreest
Foto: BELGA

Ook de Deense belofte Mikel Bjerg heeft al aangegeven een poging te ondernemen. “Hij haalde op zeeniveau al eens meer dan 53 kilometer, maar toch heb ik weinig schrik dat hij snel meer dan 55 kilometer zal kunnen fietsen in één uur. Als ik dan toch iemand moet vrezen, is het een van de mannen van het Huub Wattbike Test Team. Dat is geen profploeg, maar die hebben onlangs wel nog het wereldrecord ploegenachtervolging verbroken. Een van hen brak later ook nog het wereldrecord individuele achtervolging. Geen enkele van die mannen heeft ooit al eens een profkoers gereden. Maar omdat ze aan niks gebonden zijn, hebben ze wel steeds alle tijd om zich tot in de puntjes voor te bereiden.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.