Nederlander aangehouden voor dealen na achtervolging door politie

Nederlander aangehouden voor dealen na achtervolging door politie

Foto: Getty Images/iStockphoto

Appels -

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft een 23-jarige Nederlandse man, die dinsdag opgepakt werd nadat een auto achtervolgd werd door de politie, aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Twee andere verdachten die in de wagen zaten, worden opgespoord.

De lokale politie van Dendermonde moest dinsdag rond 16.30 uur de achtervolging inzetten nadat ze een voertuig en de inzittenden wilde controleren op verdenking van het dealen van drugs. Een aantal ploegen van de naburige politiezone Buggenhout/Lebbeke kwam in bijstand, zegt het parket. “Tijdens de achtervolging beging het voertuig verschillende verkeersinbreuken. Ter hoogte van de Kerkstraat in Buggenhout veroorzaakte het achtervolgde voertuig een aanrijding met een tegenligger. Hierdoor kwam het voertuig tot stilstand. De inzittenden van het tegenliggend voertuig geraakten lichtgewond door de aanrijding.”

Na de aanrijding zag de politie drie mannen uit het vluchtend voertuig klimmen en te voet wegvluchten. “Eén man kon onmiddellijk geïntercepteerd worden. In de nabije omgeving van het ongeval werden korte tijd later twee mannen weerhouden. Uiteindelijk bleken deze mannen niets met de feiten te maken te hebben en mochten zij na verhoor beschikken”, meldt het parket.

De man die onmiddellijk na het ongeval gevat werd, een 23-jarige man met de Nederlandse nationaliteit, werd woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van het dealen van drugs. Hij werd aangehouden. De twee andere personen die konden wegvluchten uit het voertuig zijn nog spoorloos.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees