N-VA wil automatische index niet afschaffen

N-VA wil automatische index niet afschaffen

Foto: BART DEWAELE

N-VA stelde donderdag haar sociaal-economisch programma voor in de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Ze stellen daarin een federale begroting in evenwicht voorop en daar hoort een afschaffing van de automatische indexering van de lonen niet bij. Dat verduidelijkte Jan Jambon in donderdag in Terzake.

In het verleden zei de partij al dat ze het systeem van automatische aanpassingen van lonen bij inflatie wil afschaffen en vervangen door overleg op sectorniveau. Maar Jan Jambon (N-VA) nuanceert die stelling nu. “We zeggen niet dat de index moet afgeschaft worden. We willen de loonvorming op het niveau van de sectoren en de bedrijven brengen, want er is enorm veel verschil tussen de sectoren. Er zijn sectoren die het goed doen en daar moeten de werknemers van kunnen profiteren.”

Kristof Calvo (Groen) die donderdag mee met Jambon aan tafel zat in Terzake wees er nog eens op dat het een van de belangrijke sociaal-economische programmapunten van N-VA is om de automatische indexering af te schaffen. Volgens Calvo zou die maatregel voor een enorme belastingverhoging zorgen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees