Marc Coucke stopt na één jaar al als voorzitter van de Pro League

Marc Coucke stopt na één jaar al als voorzitter van de Pro League

Marc Coucke. Foto: BELGA

Marc Coucke gooit na één jaar de handdoek als voorzitter van de Pro League, de verzameling van profclubs. De huidige Anderlecht-voorzitter heeft dat in besloten kring aangekondigd. Later op de dag werd het ook officieel bevestigd op de website van Anderlecht.

Het werk slorpte Coucke te veel op en hij wilde meer aandacht besteden aan Anderlecht en zijn bedrijven. Daarnaast bleken niet alle clubs even gelukkig met zijn soms eigengereide manier van werken. Nu het werk van het expertenpanel met betrekking tot de makelaars is afgerond, besloot Coucke een stap terug zetten.

“Tijdens de uitvoering van mijn mandaat is duidelijk geworden dat er op korte termijn verschillende belangenconflicten zullen ontstaan”, aldus Marc Coucke op de website van Anderlecht. “In het belang van de geloofwaardigheid van de Pro League en mezelf, mag ik geen beslissende rol spelen in belangrijke dossiers.”

Coucke pleit voor een voorzitter van de Pro League die op geen enkele manier met een Belgische club verbonden is. Een jaar na het terugtreden van Roger Vanden Stock moet de Pro League dus alweer op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.