Overweg lange tijd gesloten door incidente op spoor

Goederentrein geladen met chemische stoffen stilgelegd na defect aan remmen

Goederentrein geladen met chemische stoffen stilgelegd na defect aan remmen

Omdat er vonken te zien waren aan het onderstel van de trein, werd de brandweer erbij gehaald. Foto: svl

Dendermonde -

Een goederentrein geladen met chemische stoffen, kreeg vrijdag ter hoogte van aan de overweg in de Brugstraat in Sint-Gillis af te rekenen met remproblemen. De trein werd naar het station gebracht.

Een machinist van een internationale goederentrein merkte vrijdag rond 15.45 uur dat aan één van zijn wagons problemen waren met het remsysteem en legde het gevaarte stil. Dat gebeurde ter hoogte van de overweg aan café 't Bareelke in de Boonwijk in Sint-Gillis. Er kwamen vonken uit het onderstel en dus werd ook de brandweer erbij gehaald, aangezien de wagons geladen waren met gevaarlijke chemische stoffen. Door het stilstaan konden de remmen afkoelen. Verder was er niets aan de hand, zo bleek na een controle van de hulpdiensten.

De overweg bleef lange tijd gesloten en op beide sporen bleef treinverkeer een paar uren onmogelijk. Dat veroorzaakte vertragingen, maar de NMBS hield kon spoorverkeer omleiden waardoor de hinder beperkt bleef.

Op weg naar Rotterdam

De goederentrein kwam van Sas van Gent en was onderweg naar Antwerpen om via die weg naar Rotterdam te sporen. Onder begeleiding van de brandweer werd de trein naar het station van Dendermonde gebracht, nadat eerst het remsysteem aan de getroffen wagon werd losgekoppeld. De hele operatie nam een tijdje in beslag.

Tot er geweten was wat de machinist moest doen met de lading werd het gevaarte op een zijspoor gezet. Vermoedelijk beschikte de trein nog over genoeg remkracht om verder te rijden, maar de beslissing lag bij de firma waarvoor de machinist reed en die wou geen risico nemen. De hinder voor het spoorverkeer bleef al bij al beperkt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio