Eruitzien als Kevin De Bruyne of Neymar? Dan moet je in deze nieuwe ‘blitse’ winkel zijn

Eruitzien als Kevin De Bruyne of Neymar? Dan moet je in deze nieuwe ‘blitse’ winkel zijn

Sinds vrijdag kan je BALR. shoppen in Maasmechelen Village. Foto: Boumediene Belbachir

Maasmechelen -

Wie erbij wil lopen als Kevin De Bruyne of Neymar kan dit weekend afzakken naar Maasmechelen Village. In het outletcenter opent BALR., het lifestylemerk van ex-Anderlecht huurling Demy De Zeeuw, de eerste Belgische vestiging. Het merk wil naar eigen zeggen de blitse levensstijl van topvoetballers voor gewone stervelingen bereikbaar maken.

Lamborghini’s, onbetaalbare luxejachten, chique infinity pools en kiekjes in Dubai. De Instagrampagina van BALR. maakt je meteen duidelijk welke lifestyle ze willen uitdragen: die van the rich and famous. Het merk werd opgericht in 2013 door ex-Anderlecht huurling Demy De Zeeuw, als webshop en heeft intussen zes fysieke winkels in Nederland. Met een pop-upwinkel in Maasmechelen Village willen De Zeeuw en zijn lifestylebrand voet aan wal krijgen in België. Als het merk aanslaat, zal het een blijvende stek krijgen in het Limburgse outletdorp.

Bestseller? T-shirt en sokken

Hoewel het DNA van het merk verankerd lijkt in het voetbal, is BALR. meer dan dat. “Een baller is iemand die door hard te werken en door zichzelf keer op keer te overtreffen een leven kan leiden met veel geld, mooie auto’s, dure hotels, grote huizen en knappe vrouwen. Een beetje zoals mijn leven”, zeg De Zeeuw. Maar als je BALR. wil dragen, heb je de loonbrief van Kevin De Bruyne niet meteen nodig. Een T-shirt met een eenvoudige opdruk heb je vanaf 75 euro. “Onze bestseller, samen met een paar sokken”, zegt De Zeeuw. Duur, maar toch een pak betaalbaarder dan Gucci, Balmain en andere geliefde ‘voetballers-merken’. Inspiratie lijkt de voormalige Anderlecht-huurling te halen bij de grote luxehuizen en streetwear. Zo heeft het merk een reistas die lijkt op een uitvergrote versie van de iconische ‘speedy’ van Louis Vuitton, zij het met leren zeshoeken als een voetbal. Sommige sneakers zouden de Yeezy-lijn van Kanye West niet misstaan en wie écht wil ball’en, kan een zwarte BALR.-Rolex (type submariner) aanschaffen. Prijskaartje 16.950 euro, ruim twee keer zo duur de standaarduitvoering.

Tot slot: volgt De Zeeuw zijn vroegere Anderlecht-makkers nog? “Ik hoor ze af en toe, maar vooral als ze kortingscodes nodig hebben.”

Corrigeer

NIEUWS