Minister Van den Heuvel bezocht zorgboerderij Hof ter Motte

Minister Van den Heuvel bezocht zorgboerderij Hof ter Motte

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Vorige donderdag brachten minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Koen Van den Heuvel, en het college van burgemeester en schepenen een bezoek aan zorgboerderij Hof ter Motte in Poesele. Dat gebeurde naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van het Steunpunt Groene Zorg vzw, de organisatie die de werking van zorgboerderijen ondersteunt.

.De zorgboerderij Hof ter Motte, gelegen in de Oude Kerkstraat 14 in Poesele, is op de eerste plaats een professioneel legkippenbedrijf. Danny De Paepe en Nadia Sucaet zijn al de vierde generatie die het familiebedrijf uitbaat. Boerin Nadia legt zich vooral toe op de verbredingsactiviteiten van het bedrijf. Zo baat ze een educatieve ruimte uit voor scholen, verenigingen en vergaderingen.

Hof ter Motte is een van de drukst bezochte zorgboerderijen in Vlaanderen. Zowel jongeren uit de bijzondere jeugdzorg als volwassen personen met een beperking vinden er een zinvolle dagbesteding. De jongeren kunnen in Hof Ter Motte tijdelijk verblijven als time-out. Ze helpen mee met de taken op het bedrijf. Zo leren ze zorg en verantwoordelijkheid dragen voor de dieren op de boerderij. Ter Motte biedt verder ook dagopvang aan voor jongdementerenden.

Al 15 jaar biedt Steunpunt Groene Zorg vzw uit Leuven ondersteuning aan de zorgboerderijen in Vlaanderen. Intussen telt de organisatie 965 actieve zorgboerderijen binnen haar netwerk. Meer info over zorgbedrijf Hof ter Motte vind je op www.hoftermotte.be.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio