Grootouders van Remco Evenepoel bleven langer in Turkije om hem eerste keer live bij profs te zien: “We zijn dolgelukkig”

Remco Evenepoel stak in de koninginnenrit van de Ronde van Turkije een hand uit naar zijn eerste profzege maar uiteindelijk werd het 19-jarig goudhaantje van Deceuninck-Quick Step vierde. Aan de finish werd hij opgewacht door zijn grootouders Edward en Liliane, die speciaal een maand langer in Turkije bleven om hun kleinzoon een eerste keer live bij de profs aan het werk te zien. “Het was heel intens maar we zijn heel, heel blij met die vierde plek.”

LEES OOK. Felix Grossschartner wint besneeuwde koninginnenrit in Ronde van Turkije, Remco Evenepoel wordt knap vierde

“Het is een prachtig resultaat, hij heeft prachtig gereden”, klonk het bij de trotse grootouders. “We hadden niet verwacht dat hij nu al vierde zou worden en zelfs zou kunnen wegspringen. Het is nog altijd zijn eerste jaar, hé. De slotklim was heel intens toen hij alleen weg was, dat is toch straf als 19-jarige jongen.”

“We zijn hier heel, heel blij mee. Maar we zijn eigenlijk altijd blij als hij veilig binnenkomt. We hadden wel nog wat schrik na zijn val gisteren maar goddank is alles goedgekomen. We zijn dolgelukkig.”

LEES OOK (N+)INTERVIEW. Remco Evenepoel na vierde plek in Turkse koninginnenrit: “Dit had ik zelf ook niet durven verwachten”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.