Georges Dheedene Wedstrijd voor Beeldende Kunst 2019

FOTO. Inschrijven voor vierde editie van de Georges Dheedene Wedstrijd voor Beeldende Kunst

Straks is het alweer twee jaar geleden dat Tessa Boeckaert uit Deinze de hoofdprijs van de Georges Dheedene Wedstrijd uit de handen van Stefaan De Clerck in ontvangst mocht nemen en het wordt uitkijken wie haar in september als laureaat zal opvolgen. De inschrijvingen voor kunstenaars, die zich geroepen voelen om aan deze editie deel te nemen, zijn open. Het thema van deze editie is 'Intimistisch interieur.

Willy Nachtergaele: ‘Aan de vorige editie met als thema “Portretten” namen 61 kunstenaars deel met één of  twee werken, wat resulteerde in een tentoonstelling van 110 werken. De 61 kandidaten, 30 dames en 31 heren, waren afkomstig uit maar liefst veertig verschillende gemeenten, het merendeel gelegen in Oost- en West-Vlaanderen. Dat toont aan dat de inspanningen van de Georges Dheedene Stichting om de wedstrijd op provinciaal niveau te tillen vruchten afwerpt.’

Prijzen

Voorzitter Jozef De Poorter: ‘Ook dit jaar zijn er drie prijzen te winnen: de prijs van de Stichting Georges Dheedene, de prijs van de gemeente Zulte en de publieksprijs. Voor de prijs van de Stichting rekenen we terug op de deskundigheid van een professionele jury, met Piet Jaspaert als voorzitter. Verder zijn ook oudgedienden kunstschilder Marcase en Piet Coessens, conservator van het Raveelmuseum, terug van de partij. Voor deze editie, met als thema “intimistisch interieur” verwelkomen we ook enkele nieuwe gezichten in het jurypanel. Oud-winnaar Marnix Beirlandt en Deborah Nyst, die zich de voorbije edities telkens met opmerkelijk werk in de kijker fietste, komen voor de gelegenheid de jury versterken. Een andere nieuwkomer en ongetwijfeld een aanwinst voor de groep van juryleden is Wim Lammertijn, conservator van het mudel (Museum van Deinze en Leiestreek).’

Het thema van deze editie is “Intimistisch interieur”, waarmee taferelen bedoeld worden met een intimistische kijk op alledaagse handelingen waarbij het interieur een belangrijke en versterkende rol speelt.

Inschrijven

Amateur kunstenaars die gepassioneerd bezig zijn met schilderkunst en van een uitdaging houden, kunnen inschrijven via deze website. 

De organiserende Georges Dheedene Stichting beperkt om praktische redenen het aantal inzendingen tot 100 schilderijen, tijdig inschrijven is dus de boodschap. De inschrijvingen worden definitief afgesloten op 31 juli 2019.

De deelnemende werken worden tentoongesteld in het Fiertelhof in Zulte, van vrijdagavond 20 september tot en met maandag 23 september 2019. De prijs van de Stichting Dheedene en de prijs van de gemeente Zulte worden uitgereikt op vrijdagavond 20 september, de publieksprijs op maandagavond 23 september.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio