Ysaline Bonaventure en niet Van Uytvanck neemt het op tegen Muguruza in Fed Cup

Ysaline Bonaventure en niet Van Uytvanck neemt het op tegen Muguruza in Fed Cup

Foto: BELGA

Het is uiteindelijk Ysaline Bonaventure (WTA 122) die het zondag (13u) zal opnemen tegen Garbiñe Muguruza (WTA 19) in het derde enkelduel van de Fed Cup-confrontatie tussen België en Spanje in de barrages om een plek in Wereldgroep I. Oorspronkelijk was Alison Van Uytvanck (WTA 52) voorzien om het op te nemen tegen het voormalige nummer 1 van de wereld. Bij aanvang van de tweede dag is de stand 1-1.

LEES OOK (N+). Doodsbedreigingen en 20.000 euro schulden: Belgische getuigt over leven in de schaduwzijde van het tennis

Kirsten Flipkens (WTA 59) zette de Belgen zaterdag op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte op 1-0, met een knappe zege in drie sets (6-3, 4-6 en 6-4) tegen Muguruza. Van Uytvanck ging nadien kansloos de boot in tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets (6-3 en 6-2).

Na het duel tussen Bonaventure en Muguruza speelt Flipkens in principe tegen Suarez Navarro. Een dubbelspel sluit het barrageduel af. Daarin staan Ysaline Bonaventure (WTA 226 dubbel) en Yanina Wickmayer (WTA 144) tegenover Aliona Bolsova (WTA 392) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19). De kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen.

LEES OOK. Kirsten Flipkens stunt, maar Alison Van Uytvanck verliest: België en Spanje houden elkaar in evenwicht op eerste dag van Fed Cup

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.