‘Thuis’ krijgt een nieuwe Stan: Ketnet-acteur neemt rol over

‘Thuis’ krijgt een nieuwe Stan:  Ketnet-acteur neemt rol over

Foto: © VRT

Brussel -

‘Thuis’-kijkers krijgen vanaf donderdag een nieuwe ‘Stanneman’ te zien. Jannes Coessens (18) kan de steeds grotere rol niet meer combineren met zijn studies. En dus neemt ‘Campus 12’-acteur Lennart Lemmens (23) vanaf 25 april de rol over.

Video: MNM

De makers van Thuis willen de rol van de opgroeiende Stan Van Damme in de reeks graag meer gewicht geven. Iets wat helaas niet meer lukt met de huidige acteur Jannes Coessens. “We hebben samen­gezeten met Jannes”, aldus producer Hans Roggen over de moeilijke beslissing. “Zijn ­stevige universitaire studies en de daarbij horende examen­periodes maakten het voor ons als makers moeilijk om met zijn personage verhalen te vertellen. En tegelijk willen we de studies van Jannes niet op het spel zetten.” Het betekende dus een onvermijdelijke exit voor Jannes. “Toen ik als 12-jarig jonkie aankwam op de set van Thuis, was ik even over­donderd als gelukkig. De serie blijft een plekje hebben in mijn hart”, verzekert de acteur.

Het feit dat hij nu van het ­toneel verdwijnt, zorgt ervoor dat Lennart Lemmens uit de Ketnet-reeks Campus 12 kan doorgroeien naar het grote publiek. Hij is voortaan de nieuwe Stan. “De eerste draaidag vond ik best spannend. Ik kende het personage nog niet zo goed, de crew was nieuw en de tegenspelers moest ik nog leren kennen. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en voel ik me al veel geruster”, vertelt Lennart. “Jannes heeft Stan op zijn manier gespeeld, en het is niet de bedoeling dat ik zijn versie kopieer. Met Katrien De Ruyscher heb ik lang gesproken over het verleden en het rugzakje dat Stan meedraagt. Ik ben enorm blij met een tv­moeder als zij.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees