Van der Poel doet beter dan Merckx en De Vlaeminck in eerste voorjaar

Van der Poel doet beter dan Merckx en De Vlaeminck in eerste voorjaar

Foto: GMAX AGENCY

Wat Mathieu van der Poel in zijn eerste voorjaar op de weg doet, is ongezien in de lange geschiedenis van het wielrennen. Met winst in Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race haalde hij drie wedstrijden van de World Tour of de Europese Tour buiten categorie binnen. Daarnaast werd hij ook nog vierde in Gent-Wevelgem én de Ronde van Vlaanderen.

LEES MEER.De vliegende Hollander die stilaan een Vlaamse volksheld wordt: waarom Vlaanderen Mathieu van der Poel omarmt

Ter vergelijking: Eddy Merckx won in zijn eerste jaar (1966) Milaan-Sanremo en werd derde in de toenmalige Omloop Het Volk. Roger De Vlaeminck pakte in zijn allereerste voorjaar op de weg dan weer de Omloop Het Volk, werd in diezelfde lente van 1969 tweede in Milaan-Sanremo, derde in Gent-Wevelgem, vijfde in Parijs-Roubaix, zesde in de Waalse Pijl en derde in het Kampioenschap van Zürich. Edwig Van Hooydonck won als neoprof in 1987 de Brabantse Pijl en werd vijfde in Parijs-Roubaix en het Kampioenschap van Zürich. Zelfs Rik Van Steenbergen en Rik Van Looy kunnen dit soort adelbrieven niet voorleggen.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.