Bradley Wiggins ziet Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe in dezelfde ploeg rijden: “Dan ontstaat een soort Manchester City”

Bradley Wiggins ziet Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe in dezelfde ploeg rijden: “Dan ontstaat een soort Manchester City”

Foto: GMAX AGENCY

De hype rond Mathieu van der Poel is gigantisch. Logisch na zijn heroïsche winst in de Amsterl Gold Race. Zelfs Sir Bradley Wiggins had het erover in zijn podcast.

LEES OOK.Patrick Lefevere: “Van der Poel bij ons in de ploeg? Dat is voorlopig niet aan de orde” (+)

LEES OOK.De vliegende Hollander die stilaan een Vlaamse volksheld wordt: waarom Vlaanderen Mathieu van der Poel omarmt (+)

“Hij is op dit moment de meest begeerde renner in het peloton”, vertelde de Brit. “Samen met Julian Alaphilippe, maar Van der Poel heeft nog meer potentieel. Ik denk zelfs dat hij ooit een grote ronde kan winnen. Het is op zich vreemd om hem een nog een belofte te noemen. Hij heeft nu al grote wedstrijden gewonnen.”

Wiggins gaf zelfs wat persoonlijk advies. “Ik zou Van der Poel in huis halen als ik Team Sky was. Het is best mogelijk dat Van der Poel en Alaphilippe in de toekomst voor die ploeg zullen rijden. Al ontstaat er dan wel een soort Manchester City. Het is ook wel goed dat de toppers voor verschillende teams koersen.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.