Rode Kruis Deinze verkoopt nieuwe sticker met figuurtjes Playmobil

Rode Kruis Deinze verkoopt nieuwe sticker met figuurtjes Playmobil

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Rode Kruis Deinze verkoopt vanaf 25 april tot 9 mei de nieuwe sticker met daarop deze keer de alombekende figuren van Playmobil. Het is de allereerste keer dat het figuurtje wordt omgetoverd tot een miniatuur Rode Kruisvrijwilliger. De eerste stickers werden verkocht aan burgemeester Jan Vermeulen, schepen Johan Cornelis en Filip Vervaeke en prins Canteclaer Amaury Wullaert.

Sticker financiert de activiteiten van de afdeling

De stickerverkoop loopt van donderdag 25 april tot en met donderdag 9 mei en is voor de afdeling Deinze ook nu weer een zeer belangrijk moment. De verkoop van de sticker die €5 kost, is immers een belangrijke financiële duw in de rug om alle activiteiten tijdens het jaar mogelijk te maken, want het ingezamelde bedrag komt integraal bij de afdeling terecht. Met die financiële steun bemannen zij met het team van vrijwilligers elk jaar ongeveer 70 preventieve hulpposten in Deinze, zodat mensen met een gerust hart naar die evenementen kunnen gaan. Uiteraard zitten ook de collega-vrijwilligers van de andere afdelingen van Deinze, Land van Nevele, niet stil en worden er tijdens het jaar nog een pak meer evenementen voorzien van hulpposten. Ook de aankoop van al het verzorgingsmateriaal gebeurt vanuit eigen fondsen.

De afdeling organiseert een eigen uitleendienst, die ervoor zorgt dat mensen tegen een zeer schappelijk tarief medisch hulpmateriaal zoals rolstoelen, krukken en ziekenhuisbedden kunnen lenen en de vrijwilligers van de zorgbibliotheek stellen boeken ter beschikking van wie in het ziekenhuis verblijft.

Bij de bloedinzamelingen krijgt men elk jaar ruim 1100 bloeddonoren over de vloer, wat goed is voor maar liefst 500 liter bloed. De brugfiguren begeleiden kinderen die wat hulp kunnen gebruiken in hun schooltraject.

Naast al deze diensten probeert men de gemeenschap ook aan te zetten tot het leren van Eerste Hulp.  Dat gebeurt met een jaarlijkse gratis Eerste Hulpcursus, die ook al eens aan het personeel van de stad werd gegeven. Zij gaan ook langs in scholen om de techniek van reanimatie aan te leren.

De sticker is vanaf 25 april ook online te koop via www.koopdesticker.be .Daarbij kan je ook je lokale afdeling Rode Kruis-Deinze selecteren.

Dit gebeurt er met jouw 5 euro

Waarom zou je een sticker van het Rode Kruis-Deinze kopen voor vijf euro? De opbrengst ervan gaat integraal naar de lokale Deinse afdeling. Vooraan op de sticker kan je lezen waarvoor het geld gebruikt wordt: bijvoorbeeld voor de aankoop van een nieuwe ziekenwagen, materiaal voor de interventiedienst of voor de opleiding van vrijwilligers. Met die vijf euro investeer je dus in je eigen omgeving en je helpt heel veel mensen uit je buurt, jezelf inbegrepen. Want wie weet, heb je op een dag zelf hulp nodig.

54 vrijwilligers

De afdeling Deinze van het Rode Kruis telt 54 vrijwilligers. Zij verrichten een hele reeks activiteiten: preventieve hulpacties, bloedinzamelingen, uitleendienst, zorgbibliotheek, brugfiguren ter ondersteuning van kinderen in hun schooltraject, opleidingen, niet-dringend ziekenvervoer, deelname aan grootschalige oefeningen zoals Donza Response in november 2018.

Enkele cijfers van 2018

  • 364 uitleenmomenten bij de Uitleendienst
  • 1199 bloedinzamelingen goed voor ongeveer 500 liter bloed
  • Ruim 70 preventieve hulpacties met in totaal ruim 480 verzorgingen
  • 2 brugfiguren die kinderen begeleiden in hun schooltraject
  • 4 lessen 'Reanimeren en Defibrilleren' in opdracht van de stad Deinze
  • 25 cursisten in de gratis cursus 'Eerste Hulp'
  • Ongeveer 650 ritten niet-dringend ziekenvervoer 105
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio