Zoon Paul Severs reageert op verkoop van bidprentjes: “Getuigt van weinig respect”

Zoon Paul Severs reageert op verkoop van bidprentjes: “Getuigt van weinig respect”

Foto: carlo coppejans

Halle -

Amper een dag na de begrafenis van Paul Severs stonden er op tweedehandssites al bidprentjes van de Vlaamse charmezanger te koop. Zijn zoon Christophe betreurt dat ten zeerste. “Sommige mensen willen munt slaan uit de rouwprentjes van mijn vader”, klinkt het.

Op de begrafenis van Paul Severs op 23 april in het Vlaams-Brabantse Halle werden in totaal meer dan drieduizend bidprentjes uitgedeeld. Achteraf bleek dat niet iedereen van plan was het kaartje te houden. Vlaanderen telt dan ook enkele verwoede verzamelaars van bidprentjes. Die mensen nemen een bidprentje mee op de uitvaart van bekende Vlamingen of proberen er achteraf via tweedehandssites aan te geraken. Dat kan nu ook met die van Paul Severs, de Vlaamse zanger die op 70-jarige overleed na hartfalen tijdens een fietstocht. De prijzen lopen op tot 25 euro. Een aanbieder hoopt zijn bidprentje van Eddy Wally dan weer te kunnen inruilen voor één van Severs.

Zoon Christophe Severs is onaangenaam verrast door de verkoop. “Intussen hebben we vernomen dat sommige mensen munt willen slaan uit de rouwprentjes van mijn vader. Uiteraard betreuren we dit ten zeerste, maar we kunnen het ook niet tegenhouden”, schrijft hij op Facebook. “De kaartjes die wij uitdeelden waren gratis. Ik stel dan ook voor dat de mensen die hier toch nog financieel voordeel uithalen, de winst schenken aan een goed doel.”

Bekijk hier enkele te koop aangeboden bidprentjes.

De familie zal nu nog een laatste inspanning leveren: wie toch graag een bidprentje wil, kan een gefrankeerde omslag naar Christophe Severs sturen. Die stuurt dan een kaartje terug.

bekijk ook

BV’s over begrafenis Paul Severs: “Hij heeft deze mooie uitvaart zo hard verdiend

Duizenden fans op post voor laatste groet aan Paul Severs

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees