Ben Hermans afgevoerd naar ziekenhuis na horrorblessure

Ben Hermans afgevoerd naar ziekenhuis na horrorblessure

Een lelijke blessure bij Hermans.

Ben Hermans (Israel Cycling Academy) heeft de Waalse Pijl niet kunnen uitrijden. De klimmer die als kopman uitgespeeld werd door zijn team, kwam ten val en werd met een pijnlijke rechterknie afgevoerd naar het ziekenhuis in Huy.

Wat de exacte gevolgen van de val zijn, is niet volledig duidelijk. Hermans gaat sowieso langs bij de dienst radiologie voor een chec-up en de knie moet gehecht worden. Hermans was niet de enige Belg die terug te vinden was op het medisch bulletin van de Waalse Pijl.

Emiel Planckaert van Sport Vlaanderen had last van een geschaafde zij, de gevolgen van een schuiver. Steff Cras (Katusha-Alpecin) heeft een gekneusde linkerpols overgehouden aan zijn avontuur door de Waalse heuvels.

De grootste namen op het medisch bulletin waren verder Domenico Pozzovivo (elleboog- en heupblessure, gebroken tand), Roman Kreuziger (verstuikte schouder) en David de la Cruz (schaafwonden aan bil).

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.