Leonardo Mayer legt elfvoudig winnaar Rafael Nadal vuur aan de schenen

Leonardo Mayer legt elfvoudig winnaar Rafael Nadal vuur aan de schenen

Nadal kreeg het niet cadeau. Foto: AP

Titelverdediger Rafael Nadal (ATP 2) heeft zijn plaats in de achtste finales van het ATP-toernooi in Barcelona (2.609.135 dollar) niet cadeau gekregen. De Spanjaard had woensdag in de tweede ronde veel moeite met de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 63). Pas na 2 uur en 50 minuten stond de 6-7 (7/9), 6-4 en 6-2 eindstand op het bord.

Nadal is het topreekshoofd in Barcelona en hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen. De gravelkoning neemt het voor een plek in de kwartfinales op tegen zijn landgenoot David Ferrer (ATP 155). De 37-jarige Spanjaard, bezig aan een afscheidstournee, was met 6-3, 6-1 veel te sterk voor de Fransman Lucas Pouille (ATP 32).

De 32-jarige Nadal won het toernooi van Barcelona al elf keer, waaronder de laatste drie jaar. In 2018 zette hij de Griek Stefanos Tsitsipas opzij in de finale.

Vorige week mikte Nadal eveneens op een twaalfde titel op het gravel in Monte Carlo, maar daar greep hij naast. De Spanjaard ging er in de halve finales uit tegen Fabio Fognini. De Italiaan versloeg aansluitend in de finale de Serviër Dusan Lajovic.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.