Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Driesterrenchef Peter Goossens ondertekende gisteren het manifest #Boerentrots op het aspergeveld van Ilse Vancraeynest.  Foto Kurt

Peter Goossens is #boerentrots

Boer en burger moeten weer dichter bij elkaar komen. En vooral: we moeten meer respect hebben voor de mensen die voor het eten op ons bord zorgen. Dat is het opzet van de campagne #Boerentrots die elf topchefs met de steun van de Boerenbond lanceren. De campagne toont hoe de Vlaamse boeren werken, waar ze op inzetten en waar al dat lekkers vandaan komt. “Goede boeren zijn vaklui”, zegt driesterrenchef Peter Goossens die samen met onder anderen Gert De Mangeleer, Roger Van Damme en Wout Bru als eerste het manifest ondertekende. “Wie tekent, bedankt de boeren voor het werk dat zij leveren en toont dat hij van hun stiel houdt. Als return zullen de boeren enkel nog creatiever gaan kweken en betere producten afleveren. En daarvan profiteert iedereen: van onze restaurantgangers tot de mensen die thuis vers en lekker willen koken.”

Het manifest ondertekenen kan via de website www.boerentrots.be.”

 (thv)