camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Tara De Bolle hoopt, net als haar familie, dat ze met Kerstmis weer thuis tis..mvl

Driedaags benefietweekend moet slachtoffer vleesetende bacterie helpen peperdure protheses te betalen

Jonge mama verloor haar ledematen maar vecht terug: “Ongelooflijk hoe sterk Tara is”

Liedekerke

-

Eind vorig jaar belandde Tara in een nachtmerrie toen ze door een vleesetende bacterie werd getroffen. Haar vier ledematen werden geamputeerd, maar vandaag is ze vastberaden aan het revalideren. Komend weekend is er een benefiet om haar te steunen.

De 33-jarige Tara De Bolle uit Liedekerke werd tijdens de kerstperiode vorig jaar getroffen door een vleesetende bacterie. Ze overleefde het, maar tegen een zware prijs. De dokters zagen zich genoodzaakt om de helft van haar beide onderarmen te amputeren, net als haar beide benen tot boven de knie. Vandaag gaat het al heel wat beter met Tara en is ze in het ziekenhuis gestart met haar revalidatie.

“Het is echt ongelooflijk hoe sterk ze is. Ze werkt elke dag met een positief gevoel verder aan haar revalidatie”, zegt Tara's nichtje Jena. “De weg is nog lang, maar ze focust zich op haar doel om voor Kerstmis terug thuis te mogen zijn. Want de revalidatie is zwaar, simpele dingen zoals eten en drinken moet ze opnieuw leren.”

Om Tara een hart onder de riem te steken, organiseerden vrienden, familie en vrijwilligers de afgelopen maanden al tal van acties. Het absolute hoogtepunt van die solidariteitsbeweging volgt komend weekend met een driedaagse benefiet in een feesttent op de Sportlaan in Liedekerke. “Met al die acties willen we enerzijds aan Tara laten zien dat ze er niet alleen voor staat en dat veel mensen haar steunen. Anderzijds willen we haar financieel een duwtje in de rug geven. Want ook financieel is haar revalidatie een zware dobber. Zo heeft ze vier prothesen nodig. De prijs voor een armprothese schommelt rond de 47.000 euro, een beenprothese kost meer dan 30.000 euro”, legt Jena uit.

Rijstballetjes en Sergio

Jena nichtje van Tara “De revalidatie is zwaar, zelfs simpele dingen zoals eten en drinken moet Tara opnieuw leren”

De afgelopen weken organiseerden al heel wat vrijwilligers en verenigingen kleine acties die geld in het laatje brachten. De vzw Hart voor Tara, die speciaal voor deze acties werd opgericht, verkocht ook al honderden paaseitjes en rijstballetjes en plaatste 270 spaarpotten in winkels.

“Het is echt mooi om te zien hoe ver die golf van solidariteit gaat”, zegt Jena. “Zelfs in Brugge en Antwerpen waren er acties voor Tara.”

De vzw wil nu nog een laatste grote inspanning leveren met het benefietweekend in het laatste weekend van april. Dat gaat op vrijdag 26 april van start met een quizavond. Momenteel zijn al meer dan zeventig ploegen ingeschreven, maar er is nog plaats.

“Zaterdag staat in het teken van muziek. Vanaf 18 uur zijn er optredens van onder meer Dieter van The Voice, Nico zingt Hazes, The Subway Papers, The Glorious Gentlemen's Club en Hans Jünger (ex-Midlive) als DJ. Jo met de Banjo praat het geheel aan mekaar en Sergio is onze special guest.”

Zondag mogen de kinderen zich uitleven tijdens de kindernamiddag aan de Sportlaan. Naast springkastelen en andere animatie zullen er ook verschillende workshops gegeven worden.

“We hopen dat iedereen zich kan amuseren en tegelijk willen we Tara hiermee ook steunen. Ze wil overigens niets liever dan zelf aanwezig zijn. We moeten dit nog overleggen met de dokters, maar er is een kans dat ze de aanwezigen zelf even komt bedanken voor de steun. Ik weet zeker dat het een enorme opkikker zal zijn voor haar”, zegt Jena hoopvol.

www.hartvoortara.be