Greet Minnen betaalt leergeld tegen nummer drie van de wereld

Greet Minnen betaalt leergeld tegen nummer drie van de wereld

“Een superervaring.” Foto: EPA-EFE

Greet Minnen kon woensdagavond niet stunten tegen Petra Kvitova op het toernooi van Stuttgart. Het nummer 192 van de wereld leed een logische 6-1, 6-4 nederlaag tegen de tweevoudig Wimbledonkampioene. “Het was een superervaring. Ik hoop dat er nog volgen”, zei ze na afloop.

De 21-jarige vriendin van Alison Van Uytvanck knokte zich via de kwalificaties op de hoofdtabel. Daar veroverde ze dinsdag de scalp van Dominika Cibulkova (WTA 33). Maar Kvitova bleek een maatje te groot.

“Het was de eerste keer dat ik in mijn carrière tegen een opponente van dat niveau stond. Ze is derde op de wereldranking als ik mij niet vergis. En het was echt heel leuk tegen haar te spelen! In de eerste set was ze heel sterk. Ik was wat nerveus en het ging een beetje snel. Ze deed me veel pijn met haar eerste ballen. Maar ik kon mij goed herpakken en speelde een goeie tweede set. Jammer van het spel bij 4-4, waar ik terugkom van 0-40 maar toch mijn service niet kon vasthouden voor 5-4. Maar goed, daar speelde ook ervaring een rol.”

Voor Minnen was Stuttgart pas het tweede WTA-toernooi waar ze de hoofdtabel bereikte. Begin januari haalde ze in Hobart de kwartfinales. “Ik ben heel tevreden over het spelniveau dat ik heb gehaald. Uit dit soort matchen kan ik veel leren”, besloot ze.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.