Moet Anderlecht straks video maken met slachtoffers van vuurpijlen en rookbommen?

Moet Anderlecht straks video maken met slachtoffers van vuurpijlen en rookbommen?

Foto: Photo News

Anderlecht moet zich vandaag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verantwoorden voor het vuurpijlen- en rookbommenincident op Standard. De match werd toen na 31 minuten gestaakt. Het bondsparket eist een 5-0-verlies, één match achter gesloten deuren en 5.000 euro boete voor paars-wit.

Daarnaast vraagt bondsprocureur Kris Wagner een alternatieve straf. Zo wil hij dat Anderlecht door een communicatiebureau een sensibiliseringboodschap laat maken dat het de volgende zeven thuismatchen voor de wedstrijd en tijdens de rust verplicht moet afspelen. Daarin moeten ze de fans waarschuwen voor de gevaren van pyrotechnisch materiaal als vuurpijlen en rookbommen. Wagner zegt dat die boodschap ludiek mag zijn en geeft als voorbeeld: Inderdaad, wie gefrustreerd is, zou beter hulp zoeken in plaats van voetbalfans hun favoriete spel af te pakken.”

Daarnaast wil de procureur Anderlecht ook graag een voorwaardelijke straf opleggen. Als er de komende twaalf maanden nog een match van RSCA wordt gestaakt, moet de club met een gespecialiseerd productiehuis een videofilmpje maken. Daarin moeten drie slachtoffers getuigen of drie artsen die slachtoffers met gehoorschade of brandwonden hebben verzorgd.

Beluister nu de seizoensspecial van ‘Sjotcast’: awards 2019

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.