De luxeknecht van Deceuninck-Quickstep: “Mooier dat een ploegmaat wint, dan dat ik zelf achtste word”

De luxeknecht van Deceuninck-Quickstep: “Mooier dat een ploegmaat wint, dan dat ik zelf achtste word”

Devenyns nam na de finish meteen de tijd om even te dollen met dochtertje Cilou. Foto: rr

Doodmoe en zwaar hijgend kwam Dries Devenyns over de finish gekropen. Maar met een mooie grijns op zijn gezicht. En die werd nog breder toen hij echtgenote Nathalie en zijn twee dochters Cilou (3) en Felice (8 maanden) omhelsde. Hij moest van ­Cilou meteen handjeklap spelen.

De 35-jarige luxeknecht van Deceuninck-Quick Step had alweer de hele dag berenwerk verricht voor Alaphilippe – “Il est fantastique!”, aldus de kopman.

“Ik vind dit zelf ook echt fantastisch”, aldus Devenyns, die einde contract is, maar zich goed voelt bij de ploeg van Patrick Lefevere. “Ik hou van mijn huidige rol en heb geen persoonlijke ambities. Het is mooier dat een ploegmaat wint dan dat ik zelf achtste of zo word.”

Devenyns is op zijn 35ste nog lang niet versleten en rijdt graag de Ardense klassiekers, al woont hij dan wel op de flanken van de Oude Kwaremont. “Die Ardennenkoersen liggen mij beter. In die kasseikoersen moet je ook echt strijden om je plaats af te dwingen en hier weet ik dat ik mijn rol perfect kan vervullen. Ik ben ook prima uit de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland gekomen. Voor mijn leeftijd is het goed om zo twee zware rondjes te rijden om goed in vorm te geraken. (grijnst) En daarna moet je niet te veel meer trainen.” Waarna Cilou aan zijn mouw trekt: Kom je naar huis papa? Devenyns lacht: “Zondag, lieve schat.” Na Luik-Bastenaken-Luik dus, dan last hij een rustperiode in. “Ik heb dat verdiend, ja. Daarna trek ik op stage en bekijk ik mijn verdere programma. De Tour? Ja, die zou ik graag rijden, maar in onze ploeg is dat niet evident, hè. Het kan ook de Vuelta worden.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.