Leerlingen atheneum Tervuren op talentenstage in Overijses warenhuis

Leerlingen atheneum Tervuren op talentenstage in Overijses warenhuis

Foto: IF

Tervuren / Overijse - Deze week trokken de leerlingen economie uit het tweede middelbaar van het GO! Atheneum Tervuren op talentenstage in de Delhaize van Overijse. Ze deden dit in samenwerking met Vlajo, een organisatie die de ondernemingszin bij jongeren wil stimuleren. De stage helpt hen bij het maken van een goede studiekeuze.

'Tijdens de lessen Talentenlabo ontdekten de leerlingen hun kwaliteiten en interesses', klinkt het. 'Op basis daarvan kozen ze taken die ze gedurende een halve dag zouden uitvoeren in een echte onderneming, in dit geval de Delhaize van Overijse'. De jongeren konden tijdens deze stage ondersteuning bieden aan een verantwoordelijke, klanten onthalen, de kassa bedienen, samenwerken met een orderpicker en rekken aanvullen in de afdeling groenten en fruit, zuivel, bakkerij en beenhouwerij.

“We willen met deze talentgerichte stage onze leerlingen hun kwaliteiten laten inzetten buiten de klasmuren, in een echte onderneming. Kunnen samenwerken, zich aan afspraken houden, taken netjes afwerken, respectvol omgaan met materialen en mensen, … Allemaal kwaliteiten die ook in het dagelijks leven van ontzettend groot belang zijn,” verduidelijkt An Michiels, leerkracht economie. Een Vlajo-droomcoach, een bedrijfsmedewerker, stond de leerlingen bij en valideerde tijdens de stage hun talenten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio