Grote winnaar bij de verkiezingen, maar intern rommelt het bij FVD: ‘Zieke’ Thiery Baudet stuurt kat naar parlement, Henk Otten verlaat partijbestuur

Grote winnaar bij de verkiezingen, maar intern rommelt het bij FVD: ‘Zieke’ Thiery Baudet stuurt kat naar parlement, Henk Otten verlaat partijbestuur

Foto: BELGAIMAGE

Wat er precies aan de hand is binnen de Nederlandse rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD) blijft onduidelijk. Partijleider Thierry Baudet verscheen donderdag niet in het parlement wegens ziekte, liet zijn woordvoerder weten. Intussen heeft Henk Otten laten weten dat hij per direct het partijbestuur verlaat “in belang van de partij”.

De krant NRC meldt op basis van bronnen dat Baudet en partijsecretaris Rob Rooken van medebestuurder Henk Otten afwillen, vanwege een betaling die die laatste eerder dit jaar aan zichzelf deed. Otten erkent de betaling in het bericht en spreekt van een “vergoeding voor bovenmatige uren”.

Parlementslid Theo Hiddema was wel aanwezig voor de stemmingen. De pers had zich in de ochtend verzameld bij de fractieruimte van FVD, maar daar bleef het de hele dag stil.

Het borrelt in de partij sinds een interview met aanstaand senator Otten, dat zaterdag in NRC Handelsblad verscheen. Daarin nam Otten afstand van de stijl van Baudet. Hij vindt dat de leider de partij te ver naar rechts trekt. Volgens Baudet was er van interne strijd geen sprake. Intussen heeft Otten laten weten dat hij per direct uit het partijbestuur stapt. Hij doet dit naar eigen zeggen “in het partijbelang”. Verder spreekt hij van een “karaktermoord” door zijn mede-oprichters Thierry Baudet en Rob Rooken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees