Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Exhibitionist(en) aan het werk rond Laarbeekbos

Zellik/Ganshoren/Wemmel/Jette

-

Een vrouw die op paasmaandag aan het joggen was op de fietssnelweg die Asse met het Laarbeekbos verbindt, werd er geconfronteerd met een exhibitionist. Ook in Wemmel liepen er al meldingen binnen.

De vrouw wist niet wat ze zag toen ze afgelopen maandag aan het joggen was. Ter hoogte van Zellik kwam ze er een exhibitionist tegen die zijn edele delen aan de vrouw toonde. Die liep meteen weg, maar belde wel de politie op. Ondanks een speurtocht in de omgeving werd de man niet meer aangetroffen.

De vrouw besloot wel klacht in te dienen en kon ook een goede persoonsbeschrijving doorgeven aan de agenten. Na afloop deelde ze haar verhaal op sociale media, waar ze reacties kreeg van andere personen die ook al geconfronteerd waren met een exhibitionist in en rond het Laarbeekbos.

Dossier bundelen

“Toch is er bij ons maar één formele klacht ingediend”, zegt Fred Scrayen van de politiezone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel). “Het kan best zijn dat de man nog andere slachtoffers maakte, maar we roepen de betrokken dan ook op om klacht te komen indienen, liefst bij onze politiezone. Zo kunnen we het dossier bundelen in de hoop de man op te pakken.”

Fred Scrayen Politiezone Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel “Het kan zijn dat de man nog andere slachtoffers maakte, daarom roepen we de betrokkenen op om klacht in te dienen”

Volgens de politie is er niet veel verderop op de rand van Jette en Wemmel ook al een tijdje een exhibitionist actief. Die sloeg al meermaals toe aan de parking van Bowling Stones, die deels gebruikt wordt door het personeel van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Verschillende verpleegsters die er hun wagen parkeerden en te voet of met de fiets richting het ziekenhuis gingen, kwamen ook al in aanraking met een exhibitionist. “Toch vermoeden we dat het niet om dezelfde persoon zou gaan. De beschrijvingen van de man komen niet helemaal overeen. Maar ook hier roepen we de mensen op om aangifte te komen doen”, besluit Scrayen. (rdb)

INFO

Het beste van Enkel voor abonnees