Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De supporters waren al op post voor de bekerfinales in 2008 en 2010. rr

Eeuwfeestlaan aan Atomium kleurt op 1 mei blauw en wit

Bekerfeest aan Heizel: 20.000 Buffalo’s in ‘Village Gantoise’

gent

-

De Gentse Feesten beginnen vroeg dit jaar: op 1 mei aan de Heizel in Brussel. Voor de start van bekerfinale tegen KV Mechelen verzamelen 20.000 Buffalo’s in ‘Village Gantoise’. Van 10 uur tot 13 uur wordt het daar een Gents gekkenhuis.

“We gaan de Ottergemsesteenweg naar de Heizel verhuizen!” Stijn ‘Neon’ D’hont, de huis-dj van KAA Gent, heeft duidelijk veel zin in de bekerfinale en misschien nog meer in het feest dat eraan vooraf gaat. Samen met dj’s Thang (Kompass) en Tim (Turbo Gantoise) moet hij op 1 mei van 10 uur tot 13 uur de buurt rond het Atomium in vuur en vlam zetten.

Aan de Eeuwfeestlaan in Brussel zal voor de gelegenheid een ‘Village Gantoise’ worden opgetrokken. “Behalve een podium met dj’s staan er ook een KAA Gent-shop heel wat eet- en drankstands”, zegt Patrick Lips, communicatiedirecteur van KAA Gent. “Het wordt de perfect opwarming voor de supporters. In 2008 en in 2010 hebben we dat ook zo gedaan.”

Ook Xavier Louwagie, social media manager van KAA Gent, heeft er zin in: “De ambiance wordt de max. Zelfs als we verliezen, bouwen Gentenaars een feestje. Al mijn maten met wie ik in 2010 naar de bekerfinale ben gegaan, komen ook. De meesten zijn papa ondertussen, maar de sfeer zal er niet minder om zijn. Ik ga nu toch meer proberen te genieten dan tijdens ons titelfeest. Toen heb ik mijn eerste pint pas om 2.30 uur gedronken.”

Sint-Pietersplein

patrick lips communicatiedirecteur KAA gent “Om veiligheidsredenen stopt het feest om 13 uur”

Aan de muziek zal het niet liggen. Neon, Thang en Tim gaan het ‘op zijn Gents’ aanpakken. “Natuurlijk gaan we voetballiedjes spelen, maar niet tien keer You’ll never walk alone. Een wijze mix van genres. De Gentenaars willen dat”, zeg Neon. “Hopelijk is podium wel wat steviger dan in 2008. Toen mocht ik ook draaien en voelde ik het podium plots naar voren schuiven als de toren van Pisa.”

De match start om 14.30 uur, maar om 13 uur zijn de festiviteiten in ‘Village Gantoise’ al afgelopen. “Om veiligheidsredenen en om alle supporters de kans te geven op een rustige manier naar het stadion te gaan”, zegt Lips.

Na de match is er geen feest meer in Brussel, maar hebben de supporters de tijd om naar het Sint-Pietersplein in Gent te gaan. Daar maken de spelers, ongeacht winst of verlies, rond 19.30 uur hun opwachting.

Het beste van Enkel voor abonnees