Mechelse ondernemers blazen horeca in recreatiedomein Hofstade nieuw leven in

Mechelse ondernemers blazen horeca in recreatiedomein Hofstade nieuw leven in

Thomas Van Roost en Sara Feskens openen in het recreatiedomein van Hofstade hun nieuwste horecabeleving Zuiderbad. Foto: Zuiderbad

Zemst / Mechelen - Onder de naam Zuiderbad plannen de Mechelse ondernemers Sara Feskens (31) en Thomas Van Roost (35) in juni de opening van twee vaste horecapanden in het recreatiedomein van Sport Vlaanderen in Hofstade (Zemst): aan het strand en aan de speeltuin. Tijdens de zomermaanden komt er een pop-upbar bij.

Na hamburgerrestaurant Il Cardinale en co-workplek, eetbar en meeting- en evenementenlocatie Wagenoord in Mechelen wagen Sara en Thomas zich aan een nieuw avontuur qua horecabeleving in het domein van Hofstade. Dat is al sinds 1932 een bekende groene long in de regio en de twee ondernemers willen er een permanent vakantiegevoel creëren.  

“We bieden verschillende belevingen, en we mikken op zowel particulieren die vakantie willen vieren (ook buiten de geijkte periodes), als op bedrijven die out-of-office willen werken, vergaderen of een evenement organiseren. Het hele jaar lang verenigen we lekker en gezond eten met sport en ontspanning”, vertelt Sara Feskens.

Met de geplande horecaconcepten nemen ze hun intrek in twee bestaande historische panden. Met ‘Aan het strand’ krijgt de strandzone haar eigen bar met een groot terras. Je kan er zomer en winter terecht voor een lunch, brunch, (aperitief)snacks en diner.

Kindvriendelijk concept

De grote speeltuin aan ‘Zomerlust’ is al vele decennia de hemel op aarde voor kinderen. In de kleurrijke self-service bar nemen ze binnenkort zelf hun favoriete kindvriendelijke snack, een hapje of een drankje uit de koelkast. In afwachting van de officiële opening kan je er nu bij mooi weer al terecht in de tijdelijke buitenbar. Tijdens de zomermaanden komt er ook nog een extra pop-upbar onder de berkenbomen, toegankelijk vanaf de niet-betalende zone. Thomas en Sara zorgen ook voor een sportief en cultureel zomerprogramma.

De precieze openingsdatum en -uren maken ze later bekend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio