Originele dagtrip met familie, vrienden en collega’s

FOTO & VIDEO Een dagtrip in de Oost-Vlaamse Leiestreek, op en langs het water

Schepen van toerisme van Zulte Sophie Delaere mocht vrijdagnamiddag een nieuw toeristisch initiatief inwijden. Vanaf april tot oktober kan je nu een daguitstap per boot op de Leie combineren met een Vespa-ritje. Het is een initiatief van de gemeente Zulte, in samenwerking met Booot, Vespaverhuur Rent & Go, Langs de Leie en Toerisme Leiestreek. De boottocht start in Sint-Martens-Latem en komt aan in de jachthaven in de Pontstraat, op de grens van Zulte en Sint-Eloois-Vijve. Daar wacht een minibusje dat je naar de Vespa’s brengt. Na de rit brengt het minibusje jou terug naar het startpunt in Sint-Martens-Latem.

Voormiddag

Een schipper brengt je in de voormiddag vanuit Sint-Martens-Latem naar Zulte. Je vaart langs de prachtige Oude Leie en voor de liefhebbers is er ook een stuk snelvaartzone.  Aan de aanlegsteiger in Zulte staat een minibus die je naar de verhuurlocatie van de Vespa’s aan de Rijksweg in Machelen brengt. Daar is er een sanitaire stop en optioneel een broodjeslunch.

Namiddag

In de namiddag kan je lekker cruisen met Vespa's door de Leiestreek. Je kan ook kiezen om gezellig met twee op de Vespa te zitten.  Een GPS wordt meegeleverd. Eindpunt is de verhuurlocatie van de Vespa’s in Machelen. De minibus brengt je terug naar het startpunt in Sint-Martens-Latem.

Praktisch

Een dagje boot en Vespa kan je boeken via www.booot.be, minstens 14 dagen op voorhand. Op basis van 11 personen betaal je voor het boottochtje €27 per persoon. Het aantal personen per boot is beperkt tot 11, maar meerdere boten zijn mogelijk. Voor de Vespa betaal je €75 of €55 per persoon bij duo gebruik.

De dagtocht begint en eindigt aan de aanlegsteiger Pontstraat 41 in Sint-Martens-Latem. De boottocht duur 2 uur, de Vespatocht 3 uur. Na afspraak kan het programma eventueel ook aangepast worden.

Meer informatie via dienst Toerisme Zulte, tel. 09 243 14 24 of toerisme@zulte.be .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio