Dok opent laatste werkjaar met karaoke en sneeuwparty

Het was geen koppen lopen tijdens de heropening van DOK, en dat had veel te maken met het miezerige weer. Maar dat belette niet dat er buiten onder de koepeltent aan buikdansen werd gedaan. CirQ,vooral bekend van de Batafeesten tijdens de Gentse Feesten, probeerde er een aantal nieuwe acts uit: zoals de Technotafel, waarbij vier personen met een oude Commodorecomputer, waarop een kruimeldief, een telefoon, een joystick en een elektrisch mes is aangesloten instant een eigen technonummer kunnen maken. Bezoekers konden ook via een overbevolkte skilift naar een karaokeparty in een sneeuwlandschap.

Kinderen konden ook terecht aan een Doner Kleibab, waarbij ze een klomp kleivlees naar hartelust zelf konden bewerken tot een bepaald figuurtje dat dan prompt aan de kleivleeshomp werd gekleefd. Het Instituut voor Volkswarmte had ook een act met een warm-zand-therapie: in een betonmixer werd zand warmgemaakt met een gasbrander, en met dat warm zand bedekten de lui van het Instituut voor Volkswarmte dan de persoon die in een doodskist  gaat liggen. Goed voor allerlei kwalen en kwaaltjes, naar verluidt.

Nog een publiekstrekker, zeker bij kinderen, is het Frietkanon, waarbij een patat vanuit een vrij grote hellende installatie iemand vanuit een schietstoel een aardappel afschiet die tijdens zijn vlucht meteen tot frieten gesneden wordt die door de lucht vliegen en door het publiek in een frietzakje moeten opgevangen worden. De twee professoren-wetenschappers die het kanon bedacht en ontwikkeld hadden moesten toegeven dat het nog om een prototype ging, maar het moet toegegeven worden: bij één van de drie pogingen vlogen de frieten echt in het rond. En zoals wel vaker bij CirQ, is het verhaal minstens even belangrijk dan het resultaat.

Volgende week zondag is er de eerste rommelmarkt van het nieuwe DOKseizoen en daarvoor rekent men op beter weer en veel meer volk. 

www.dokgent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio