Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Zus Tatevik (derde van links) en Grigors beste vriendin Gitte (tweede van links) hopen dat de jongen snel gevonden wordt.dkr

Familie en vrienden zetten speurtocht op naar vermiste Grigor (16)

“We zien je graag, kom alsjeblieft terug”

Kortenberg

-

De zestienjarige Grigor Sukyasyan is al een week verdwenen. Grigors familie vond woensdag een briefje op tafel, met het bericht dat hij zou logeren bij een vriend, maar de dag nadien gewoon naar school zou gaan. Helaas bleek dat niet het geval.

Vorige week donderdagnamiddag deed de familie een oproep om mee te gaan zoeken naar de verloren Grigor. Zo’n dertig vrienden, sympathisanten en schoolkameraden van het Heilig Hartinstituut in Heverlee tekenden maandag present aan sporthal De Colomba. Ook aanwezig was de lokale politie, om de actie te ontraden. De politie zou immers zelf een grootschalige zoektocht organiseren in het Warandebos en vreesde dat de zoekactie van de vrijwilligers onbedoeld sporen zou uitwissen.

Grigors zus Tatevik (17) en beste vriendin Gitte (16) zijn er het hart van in. “Mijn ouders vinden het vreselijk”, zegt Tatevik, “Ik heb mijn papa voor het eerst zien wenen. En Grigor, als je dit leest: we zien je graag, kom alsjeblieft terug. We zijn niet boos op jou, we missen je allemaal”, zegt het meisje nog.

Grigor staat bekend als een vrij stille jongen, maar met gevoel voor humor. “Hij is erg slim, Grigor haalde steeds goede punten zonder te leren”, vertelt Gitte.

Geen aanwijzing

Tatevik (16) Zus van Grigor “Hij schreef dat hij ging logeren bij een vriend, en de dag nadien naar school zou gaan”

In de brief van Grigor vindt de familie niet meteen een aanwijzing. “Hij schreef dat hij ging logeren bij een vriend, en de dag nadien naar school zou gaan. Bij welke vriend hij zou verblijven, schreef hij niet. Wie weet is er helemaal geen vriend, we hebben geen idee of het klopt”, zegt Tatevik nog.

Omdat de politie de zoektocht in het Warandebos had afgeraden, reed het konvooi vrijwilligers naar het nabije speelbos ‘t Vossenhol, waar Grigor ook af en toe vertoefde. Met enkele meters tussen elkaar zochten de groepjes elk langs een strook in het bos, maar geen enkel spoor leidde naar de jongen.

Child Focus en het Parket van Leuven doen nog steeds een oproep om alle mogelijke tips te melden aan de speurders. Grigor Sukyasyan is 1.68 meter lang en tenger gebouwd. Hij heeft zwart halflang haar en donkerbruine ogen. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij zwarte sneakers, vermoedelijk van het merk Puma. De jongen had ook een zwarte rugzak van het merk Nike en een rode hoofdtelefoon bij zich.

Grigor is tenger gebouwd.if

INFO

Voor tips: 0800-30.300 of via Child Focus op het nummer 116.000. Via email getuigen kan via opsporingen@police.belgium.eu.

Het beste van Enkel voor abonnees