Plofkraak op Argenta-bank in Retie, vermoedelijke daders ‘namen enkel testbiljetten mee’

Retie -

De afgelopen nacht heeft een plofkraak plaatsgevonden op een Argenta-filiaal in de Peperstraat in Retie. Vermoedelijk vier verdachten gebruikte gas om de automaat te doen ontploffen. Het parket opent een onderzoek.

De plofkraak gebeurde rond 3.30 uur. “Ik hoorde ruzie op straat, dus ben ik gaan kijken”, vertelt een buurtbewoner aan Radio 2. “Toen ik mijn raam opende, zag ik het bankfiliaal voor mijn deur ontploffen. Ik heb enkele personen in de bank zien kruipen en er met iets weer zien uitkomen. Wat precies heb ik niet kunnen zien.”

Volgens de buurtbewoner vluchtten de daders weg in een zwarte Audi met Nederlandse nummerplaat. Op beelden is te zien hoe groot de ravage precies is. Het hele kantoor ligt onder het puin. Er is ook een blauwe verf te zien, vermoedelijk zijn er inktpatronen ontploft en raakte het geld besmeurd. Dat zou het geld onbruikbaar maken voor de dieven. De gestolen geldlade zou volgens de woordvoerster ook enkel testbiljetten hebben bevat.

Het parket van Antwerpen opent een onderzoek naar de plofkraak.

“Rond 3.30 uur hebben vermoedelijk vier verdachten met het gebruik van een gas de bankautomaat in een filiaal van Argenta aan de Peperstraat in Retie tot ontploffing gebracht. Het veiligheidssysteem heeft ervoor gezorgd dat het geld besmeurd werd met inkt. De verdachten zijn daarop met een onbekende buit gevlucht in een donkere Audi met Nederlandse nummerplaten. Op dit moment zijn ze nog voortvluchtig. Het labo, ontmijningsdienst DOVO en FGP zijn ter plaatse gekomen. De Peperstraat was een tijd afgesloten voor het verkeer. De materiële schade aan het bankkantoor is groot. De glaspartijen aan de voorgevel zijn zwaar beschadigd en het plafond is grotendeels ingestort”, bevestigt het Parket van Antwerpen.

Plofkraak op Argenta-bank in Retie, vermoedelijke daders ‘namen enkel testbiljetten mee’
Foto: Bert De Deken
Corrigeer

NIEUWS