In slaap gevallen? Vermoord? Nee hoor, John Higgins was écht aan het opletten tijdens opmerkelijk beeld op WK snooker

In slaap gevallen? Vermoord? Nee hoor, John Higgins was écht aan het opletten tijdens opmerkelijk beeld op WK snooker

Foto: rr

De 37-jarige Australiër Neil Robertson (WS-4) zal ook dit jaar geen tweede wereldtitel op zijn palmares brengen. In de kwartfinales werd de wereldkampioen van 2010 woensdag in het Crucible Theatre van Sheffield met 13-10 uitgeschakeld door John Higgins (WS-5). Nochtans leek de 43-jarige Schot even totaal van de kaart.

LEES OOK. John Higgins houdt Neil Robertson uit halve finales van WK snooker

Terwijl Robertson aan zet was, leek Higgins doodleuk een “powernap” te houden op zijn stoel. Een opvallend beeld, dat de nodige commentaren op sociale media opleverde, gaande van in slaap gevallen tot een moord: “Kan iemand checken of Higgins nog oké is?”

Niets van dat alles, zo bleek: Higgins kon vanop zijn stoel aanvankelijk de tafel niet zien omdat Robertson voor hem stond, waardoor hij naar de televisie wilde kijken. Maar die hing duidelijk niet goed zichtbaar.

“Waren de mensen ongerust? Ah, dat is goed” reageerde Higgins achteraf. “Maar ik was gewoon naar het scherm aan het kijken, alleen de hoek maakt het vreemd.”

Door Robertson uit te schakelen werd Higgins de hoogst geplaatste speler in het toernooi en ook de enige die het WK al op zijn palmares heeft. Al voor de tiende keer in zijn carrière staat Higgins in de halve finales. Vier keer kroonde hij zich tot wereldkampioen (1998, 2007, 2009, 2011), drie keer werd hij runner-up (2001, 2017, 2018). Voor een derde WK-finale op rij moet hij in een best of 33 nog voorbij David Gilbert (WS-16), die Kyren Wilson (WS-8) met 13-8 uitschakelde. In de andere halve finale staat Judd Trump (WS-7) tegenover Gary Wilson (WS-32). De finale wordt zondag en maandag naar een best of 35 gespeeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.