Armoedeorganisaties lopen voorop in 17de mars van klimaatspijbelaars

Armoedeorganisaties lopen voorop in 17de mars van klimaatspijbelaars

Foto: BELGA

Scholieren en studenten lopen donderdag samen met verschillende armoedeorganisaties op kop van de 17de klimaatmars van de spijbelaars van Youth for Climate. Hun boodschap is duidelijk: “Een goed klimaatplan laat niemand achter.” Volgens de telling van de politie zijn er 530 deelnemers.

Voor de 17de week op rij laten de klimaatspijbelaars duidelijk van zich horen, want ze zijn nog altijd niet tevreden met de inzet van de Belgische politici voor een betere toekomst en een ambitieus klimaatplan. Maar het zijn niet alleen jonge gezichten die de stoet leiden deze week.

Afval oprapen

Bezielsters Anuna De Wever en Kyra Gantois worden gesteund door mensen in precaire situaties, die vrezen dat zij vergeten zullen worden in het hele klimaatdebat. Zij vragen dat het klimaatplan ook sociaal wordt, want intussen durven zij amper nog te douchen uit de vrees dat ze de rekening niet kunnen betalen. Organisaties als Netwerk tegen Armoede, Welzijnsschakels en ATD Vierde Wereld stapten mee in de klimaatmars.

De jongeren hadden niet enkel oog voor het betogen, want gewapend met vuilniszakken en lege flesjes raapten ze zoveel mogelijk vuil en sigarettenpeuken op langs het parcours tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid

Zoals elke week waren ook de Workers for Climate, Teachers for Climate en de Grootouders voor het Klimaat aanwezig.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees