Twee doden en meer dan een miljoen Indiërs geëvacueerd voor cycloon Fani

Twee doden en meer dan een miljoen Indiërs geëvacueerd voor cycloon Fani

Foto: EPA-EFE

Meer dan een miljoen mensen zijn geëvacueerd in de kustgebieden van de Indische oostelijke staat Odisha met de komst van de cycloon Fani. Twee mensen lieten al het leven.

Die kwam vrijdag om 04.30 uur Belgische tijd aan land, met windsnelheden van 160 tot 180 kilometer per uur.

De cycloon bereikte eerst de populaire toeristische bestemming Puri en zal op drie tot vier uur tijd over de regio razen, liet de noodhulpcoördinator van Odisha, Bishnupada Sethi, weten.

Het natuurgeweld heeft al zeker twee mensenlevens geëist, aldus Bishnupada Sethi. “Een oude man die een hartattack kreeg in een opvangcentrum. En een andere man die in de storm rondliep en een boom op zich kreeg.”

Er wordt verwacht dat storm met windsnelheden tot 160 en 180 kilometer per uur zal afzwakken en naar het oosten zal draaien richting West-Bengalen en Bangladesh. De autoriteiten raden mensen aan om binnen te blijven.

Zeker 147 treinen die langs de kust van Andhra Pradesh, West-Bengalen en Odisha rijden, zijn geannuleerd en ook het vliegverkeer is voor 24 uur stilgelegd. De lokale overheid evacueerde meer dan 1,2 miljoen mensen die in kwetsbare gebieden wonen, onder wie ook 1.000 zwangere vrouwen. Zij werden naar ziekenhuizen gebracht.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees